ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΣτΕ η διαμάχη ξενοδοχείου με επιχείρηση θαλάσσιων σπορ στη Μύκονο

Στο ΣτΕ η διαμάχη ξενοδοχείου με επιχείρηση θαλάσσιων σπορ στη Μύκονο

Το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί αν λειτουργεί νόμιμα επιχείρηση ενοικίασης θαλάσσιων μέσων αναψυχής μπροστά στο ξενοδοχείο «Mykonos Dove» στον Πλατύ Γιαλό και αν νόμιμα έχει τοποθετήσει εξέδρα 36,5 μέτρων ή πρέπει να μεταφερθεί στα 500 μέτρα στην παραλία της Μεγάλης Αμμου

Μετά τις μάχες να βρεθεί, σε όποια τιμή και αν είναι, μια ξαπλώστρα στις μαγευτικές παραλίες της Μυκόνου μπρoστά στο κύμα, ξεκίνησε τώρα ο δικαστικός πόλεμος στο Νησί των Ανέμων μεταξύ των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών ενοικίασης θαλάσσιων μέσων αναψυχής (jet ski, flyboard, σκάφων κ.λπ.) προκειμένου να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μπροστά και κοντά στις παραλίες των παραθαλάσσιων ξενοδοχείων.
Ο δικαστικός αυτός πόλεμος έχει φτάσει να απασχολεί ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο καλείται να αποφανθεί αν έχουν χορηγηθεί νόμιμα οι σχετικές άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων ενοικίασης σκαφών αναψυχής και των εγκαταστάσεών τους, όπως και των απαιτουμένων πλωτών εξεδρών στη μεγάλης τουριστικής κίνησης παραλία του Πλατύ Γιαλού.

Τους συμβούλους Επικρατείας τους απασχολεί η διένεξη μεταξύ της ξενοδοχειακής μονάδας «Mykonos Dove», στον πολυσύχναστο Πλατύ Γιαλό, και του επιχειρηματία ο οποίος στην παραλία μπροστά από την ξενοδοχειακή μονάδα έχει: α) εγκαταστήσει πλωτή εξέδρα μήκους 36,5 μέτρων και β) ενοικιάζει μεγάλο αριθμό θαλάσσιων μέσων ψυχής, όπως είναι 3 jet ski, 20 θαλάσσια δακτυλίδια, 2 θαλάσσια έλκηθρα, ένα σύστημα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboard), το οποίο συνδέεται με θαλάσσιο μοτοποδήλατο, 3 κανό, 3 standup paddleboarding, 4 θαλάσσια σκι. Επιπρόσθετα, για τις ανάγκες υποστήριξης των συγκεκριμένων θαλάσσιων δραστηριοτήτων, διαθέτει και λειτουργεί ακόμη 7 σκάφη.

Αρχικά, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της ξενοδοχειακής μονάδας πάρθηκε από τις αρμόδιες αρχές απόφαση μεταφοράς της επιχείρησης και της εξέδρας από την παραλία του Πλατύ Γιαλού και μπροστά από την ξενοδοχειακή μονάδα στην ακριβώς διπλανή παραλία Μεγάλη Αμμος και σε απόσταση 500 μέτρων.
Η επιλογή της Μεγάλης Αμμου έγινε με κριτήριο ότι δεν είναι χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη από την αρμόδια επιτροπή και δεν δραστηριοποιείται εκεί επιχείρηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ενώ συγχρόνως κρίθηκε ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η επαγγελματική δραστηριότητα της επιχείρησης που είναι σήμερα εγκατεστημένη στον Πλατύ Γιαλό.
Ωστόσο, μετά τη λήψη της απόφασης μεταστέγασης ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και το τελευταίο με προσωρινή διαταγή του (20.4.2022) πάγωσε τη μεταφορά της επιχείρησης στη νέα τοποθεσία που είχε επελέγη (Μεγάλη Αμμος).

Στη συνέχεια η ξενοδοχειακή μονάδα προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας την απομάκρυνση της εξέδρας, των σκαφών κ.λπ., καθώς αφενός ενοχλούνται οι πελάτες της και αφετέρου υπάρχει κίνδυνος για τους λουόμενους, ενώ παράλληλα παρεμποδίζεται η ναυσιπλοΐα, αφού τον Πλατύ Γιαλό προσεγγίζει μεγάλος αριθμός τουριστικών και αλιευτικών σκαφών.

Πηγη protothema.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.