ΤΟΠΙΚΑ

Στο «σφυρί» βίλες στη Μύκονο

Στο «σφυρί» βίλες στη Μύκονο

Βίλες, αγροτεμάχια-φιλέτα, µεζονέτες, ακόμη και… αµπέλια περιλαμβάνονται στους προσεχείς πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας. Η χαρά του μεσίτη δηλαδή! Ο Σεπτέμβριος προμηνύεται πιο καυτός και από τον ∆εκαπενταύγουστο, καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις επωνύμων που βλέπουν, λόγω οικονομικών δυσχερειών, τις περιουσίες τους να βγαίνουν στο σφυρί από τις τράπεζες.

Πέτρος Κωστόπουλος

Πρώτος θα κόψει το νήμα ο – μάλλον – συνηθισμένος πλέον στη διαδικασία Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος θα δει στις 4 Σεπτεμβρίου να πλειστηριάζονται δύο κτήματά του στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, ο πρώην εκδότης και παρουσιαστής αναμένεται να χάσει ένα αγροτεµάχιο έκτασης 6.125 τ.µ. που βρίσκεται στη θέση Χουλάκια-Ανερούσκα (ή Αναρούσικα) της κοσμοπολίτικης Μυκόνου, µε το ακίνητο να βγαίνει σε πλειστηριασµό σε τιμή (πρώτης προσφοράς) 46.795 ευρώ. Το δεύτερο αγροτεµάχιο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι έκτασης 6.017 τ.µ., ενώ η αντίστοιχη τιμή έχει οριστεί στα 45.970 ευρώ. Τα δύο αυτά αποκτήματα του άλλοτε ισχυρού άνδρα των media είναι άρτια και οικοδοµήσιµα, αλλά ήδη κατασχεθέντα για οφειλές 50.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank. Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος είδε το προηγούµενο διάστημα την πολυτελέστατη (ένα από τα ακριβότερα οικήματα) βίλα της οικογένειας στη Φιλοθέη να αλλάζει χέρια και να καταλήγει στον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου (με άλλες περιπέτειες ο τελευταίος στο ενεργητικό του), ενώ πλέον δεν του ανήκει ούτε το εξοχικό της Μυκόνου. Το σπίτι αυτό, το έχτισε τη δεκαετία του ’90, όταν και μεσουρανούσε επιχειρηματικά, µε αποτέλεσμα λόγω χρεών η βίλα των 1.500 τ.µ. να πωληθεί τελικά στους πάμπλουτους κοµµωτές Άλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον.

Οικογένεια Καρούζου

Η 11η Σεπτεμβρίου θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική και για την οικογένεια Καρούζου, καθώς τίθεται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασµό το εμπορικό σήμα «Outlet Carouzos», το οποίο και ανήκει στα αδέλφια Μανώλης και Βασίλης Καρούζος, για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Πρόκειται για ένα εµπορικό σήμα με ιστορία άνω των 18 χρόνων στον χώρο των ειδών ενδύσεως, υποδήσεως, δερµάτινων ειδών, καλλυντικών και αρωµάτων. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.900.000 ευρώ. Τα καταστήµατα Καρούζος προτιµούσαν πολλοί επώνυµοι, µε τον όμιλο να φτάνει στην ακμή του τα 24 καταστήµατα! Η «κατρακύλα» φαίνεται να ξεκίνησε το 2008, µε τον όµιλο να διατηρεί την επόµενη τριετία µόλις 10 από τα 24 καταστήµατα. Το 2012 οι αυξανόµενες ζηµίες οδήγησαν τους ιδιοκτήτες στην υπαγωγή στο άρθρο 99.

Γιώργος Κύρτσος

Τα χρέη από την ενασχόλησή του µε τον Τύπο και διάφορα απορρέοντα χρέη κυνηγούν όπως φαίνεται τον ευρωβουλευτή της Ν∆ Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος θα δει στις 6 Σεπτεμβρίου να βγαίνουν στο σφυρί δύο διαμερίσματά του σε γνωστό δρόμο του Κολωνακίου. Οι τιµές πρώτης προσφοράς είναι 182.000 ευρώ και 70.000 ευρώ αντίστοιχα. Συνολικά θα βγουν τρία ακίνητα σε πλειστηριασμό, τα οποία τα απέκτησε ως κληρονομιά από τον πατέρα του το 1955, όταν και ήταν μόλις 3 ετών. Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμά 56 τ.μ και ένα δεύτερο 84 τ.μ., µε δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, λουτρό, κουζίνα, δωµάτιο υπηρεσίας και WC υπηρεσίας. Σημειώνεται δε πως τον περασμένο Μάρτιο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε οµόφωνα την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου για υπόθεση χρεών του προς το ∆ηµόσιο, που υπολογίζονται συνολικά στα 627.000 ευρώ. Ο ίδιος μάλιστα, τοποθετήθηκε για αυτό με ανάρτησή του στα Social Media αλλά και στον Τύπο, λέγοντας: «Για µένα η άρση της ασυλίας είναι θέμα αρχής, γιατί θεωρώ ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση απέναντι στον νόμο όπως οι πολίτες» και κατά τον ίδιο τρόπο ανέφερε πως τρία ακίνητά του θα πλειστηριαστούν.

Αλεξάνδρα Καπελετζή και Μάκης Σεριάτος

Στις 11 Σεπτεμβρίου βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» η µονοκατοικία της γνωστής δηµοσιογράφου-παρουσιάστριας, η οποία έχει παντρέψει και το ζεύγος Στεφανίδου-Ευαγγελάτου. Ο σύζυγός της διατηρούσε για πολλά χρόνια µία από τις κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες, µε την οικονομική κρίση να τον οδηγεί στην κατάρρευση και τα δικαστήρια µε συνεργάτες και πελάτες να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το σπίτι της οικογένειας που αναμένεται να αλλάξει χέρια βρίσκεται στο Κεφαλάρι. Η συνολική έκταση του οικοπέδου ανέρχεται στα 1.084,87 τ.µ., µε την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.µ. και τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τμήματα. Η βίλα διαθέτει κα πισίνα 54 τ.µ. και βγαίνει σε πλειστηριασµό για χρέη του ζευγαριού προς την τράπεζα Alpha Bank συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

Οικογένεια Βωβού

Μαγαζιά, γραφεία, μονοκατοικίες αλλά και µία θέση… πάρκινγκ πλειστηριάζονται από την άλλοτε τεράστια περιουσία της οικογένειας Βωβού. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού και περιλαμβάνουν: Ακίνητο-κατάστημα 16 τ.µ., το οποίο βρίσκεται στο AGORA CENTER, µε τιµή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ, ακίνητο-γραφείο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ATRINA CENTER 19 τ.µ., µε τιµή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ, μεζονέτα στο Μαρούσι, 81 τ.µ., µε τιµή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ και µονοκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια µε τιµή πρώτης προσφοράς 50.000 ευρώ για το ισόγειο και 70.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο. Ο δεύτερος γύρος πλειστηριασμών έχει προγραµµατιστεί για τις 25 Σεπτεµβρίου και αφορά σε δύο ακίνητα-επαγγελματικούς χώρους και µία θέση στάθμευσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, που ανήκουν επίσης στη Μαρία Βωβού. Πρόκειται για ένα υπόγειο 34 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, ένα υπόγειο 108 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ και µία θέση πάρκινγκ στον δεύτερο υπόγειο χώρο στάθμευσης µε τιµή πρώτης προσφοράς 11.000 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ημέρα πλειστηριάζεται και ένα γραφείο, ιδιοκτησίας του Μπάμπη Βωβού, στην οδό Σόλωνος, µε επιφάνεια 21 τ.µ. και τιµή πρώτης προσφοράς 29.599 ευρώ.

Όμιλος Μπουτάρη

Το οινοποιείο της εταιρείας Μπουτάρη στη γραφική Σαντορίνη αναμένεται να πλειστηριαστεί στις 18 Σεπτεµβρίου. Ήταν το 1995 όταν οι επιχειρηματικοί δρόμοι του Kώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν, µε τον πρώτο να «κατοχυρώνει» την ιστορική εταιρεία «Mπουτάρης Oινοποιητική» και τον πρώην δήµαρχο Θεσσαλονίκης να τραβά το δικό του δρόµο δημιουργώντας το «Kτήµα Kυρ Γιάννης». Ωστόσο, η «Mπουτάρης Oινοποιητική» αντιµετώπιζε πολλά προβλήµατα και το 2017 συµφωνήθηκε ένα σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πολυµελές Πρωτοδικείο Βέροιας. Ωστόσο, δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συµφωνηθέντα, µε αποτέλεσμα να έχει ήδη δρομολογηθεί να βγουν στο σφυρί δύο αμπελώνες αλλά και το οινοποιείο της «Mπουτάρης» στη Σαντορίνη. H πρώτη τιµή προσφοράς συνολικά φτάνει το 1,21 εκατ. ευρώ, ενώ οι πλειστηριασμοί των τριών ακινήτων της οινοποιητικής εταιρείας πραγματοποιούνται λόγω οφειλής ύψους 1.000.000 ευρώ στην Alpha Bank.

Λάκης Γαβαλάς

Στα τέλη Σεπτεµβρίου πλειστηριάζεται και χώρος 7.666 τ.µ. που ανήκει στην εταιρεία του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία. Το fashion icon, µόδιστρος και επιχειρηματίας είχε αγοράσει το 2009 το οικόπεδο, το οποίο διαθέτει κτίσμα-βιοτεχνία επεξεργασίας γαλακτοκοµικών προϊόντων και είναι συνολικής επιφάνειας 1.388 τ.µ. Ο πλειστηριασµός πραγματοποιείται για χρέη ύψους µόλις 100.000 ευρώ της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας προς ειδική εκκαθάριση, ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 494.000 ευρώ.

Αντώνης Λιβάνιος

Εκτός από τα δικαστήρια µε την πρώην σύζυγό του Έµη Ζησιοπούλου (πρώην Λιβανίου), ο Αντώνης Λιβάνιος καλείται να αντιμετωπίσει και τον πλειστηριασµό τριών διαμερισμάτων του στο κέντρο της Αθήνας. Στις 26 Σεπτεµβρίου βγαίνουν στο σφυρί λόγω χρεών σε τράπεζα τρία διαμερίσματα στην οδό Σοφοκλέους και στον 8ο όροφο πολυκατοικίας, τα συμβόλαια των οποίων είχαν γίνει στο γραφείο της συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνης Πελέκη. Το πρώτο διαµέρισµα είναι 74 τ.µ., το δεύτερο 97 τ.µ. και το τρίτο µόλις 30 τ.µ., ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 103.000 ευρώ.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος καλείται να αντιµετωπίσει ακόµη µια περιπέτεια, καθώς στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί το γραφείο του στο Κολωνάκι. Ο γνωστός ποινικολόγος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος µε τον πλειστηριασµό του πολυτελούς του γραφείου, εξαιτίας χρεών ύψους 100.000 ευρώ σε γνωστή τράπεζα. Το ιστορικό δικηγορικό γραφείο, που εκτείνεται σε 213 τετραγωνικά µέτρα, θα έχει τιµή εκκίνησης τα 441.000 ευρώ. Το ακίνητο βαρύνεται µε προσημείωση τράπεζας ύψους 720.000 ευρώ, υποθήκη υπέρ της ∆ΟΥ Αθηνών ύψους 851.000 ευρώ (2014) και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις συνολικού ύψους 879.000 ευρώ. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο είχαν κατασχεθεί έπιπλα εξαιτίας δύο ακάλυπτων επιταγών, ύψους 50.000 ευρώ, µε το θέμα να λήγει τελικά ομαλά λίγες ώρες αργότερα. Επίσης, πριν μερικούς μήνες φαίνεται ότι στράφηκαν κατά του γνωστού δικηγόρου και επτά υπάλληλοι του δικηγορικού του γραφείου, διεκδικώντας δεδουλευµένα δύο µηνών και αποζηµιώσεις.

Πηγη ereportaz.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.