ΤΟΠΙΚΑ

Σπείρα αλλοδαπών πίσω από δύο ληστείες και μία κλοπή στη Μύκονο

Σπείρα αλλοδαπών πίσω από δύο ληστείες και μία κλοπή στη Μύκονο
Έβαζαν στο στόχαστρο ανυποψίαστους τουρίστες και τους άρπαζαν με τη βία ό,τι πολύτιμο φορούσαν στο λαιμό ή τα χέρια τους

Μετά από έρευνες που κράτησαν πέντε μήνες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου έφτασαν στα ίχνη μιας σπείρας κακοποιών, από τις πολλές που επιτίθενται σε ανυποψίαστους τουρίστες και τους αρπάζουν με τη βία ό,τι πολύτιμο φορούν στο λαιμό ή τα χέρια τους.

Οι δράστες ήταν τρεις νεαροί αλλοδαποί ηλικίας 24, 25 και 27 χρόνων, οι οποίοι είχαν μοιράσει τους ρόλους μεταξύ τους, έτσι ώστε άλλος να αποσπά την προσοχή του θύματος που είχαν στοχοποιήσει και άλλος να το ληστεύει. Με τον τρόπο αυτό, άρπαξαν πολυτελή ρολόγια και χρυσαφικά από δύο πεζούς χρησιμοποιώντας βία στις 3 και 25 Απριλίου, ενώ στις 16 του ίδιου μήνα διέρρηξαν τη βίλα ενός αλλοδαπού και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή.
Τα τρία περιστατικά εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνες των αστυνομικών, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες και κλοπή κατά συναυτουργία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν είχαν εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις στο νησί των ανέμων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.