ΤΟΠΙΚΑ

Προτάσεις πολιτισμού από την ΚΔΕΠΠΑΜ

Προτάσεις πολιτισμού από την ΚΔΕΠΠΑΜ

Εικαστικά και καλλιτεχνικά τμήματα της ΚΔΕΠΠΑΜ
2018-2019.
Έναρξη των παιδικών τμημάτων τον Οκτώβριο και των υπόλοιπων τμημάτων αρχές Νοεμβρίου.
Εγγραφές στο τηλέφωνο: 2289027190.

Ζωγραφικής. Το τμήμα περιλαμβάνει ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης. Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 13 ετών. Επιμορφωτής: Μάκης Μωράκης.

Αγιογραφίας. Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. Επιμορφωτής: Μερκούρης Δημόπουλος.

Ψηφιδωτού. Το τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, αναδρομή στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Επιμορφωτής: Ειρήνη Συριανού & Katelijne Leemans.

Φωτογραφίας. Μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας με αντικείμενο την τεχνική λήψης, την επεξεργασία και την αισθητική ανάλυση της φωτογραφίας. Επιμορφωτής: Ανδρέας Μπέκας.

Θεατρική Ομάδα. Η Θ.Ο.Μ. μετά από την συμμετοχή της στην Όπερα ”ΗΡΑ” του Θοδωρή Αμπαζή στην Δήλο & την παρουσία της στην 30η Συνάντηση Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Χίο ξεκινά τον προγραμματισμό της νέας περιόδου. Αν έχετε διάθεση για ομαδική εργασία και προσφορά ή επιθυμείτε ταξίδι-εξερεύνηση στο κόσμο του δράματος, δηλώστε συμμετοχή! Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δομένικος-Δημήτριος Κουκάς.

Εργαστήριο τέχνης για παιδιά. Σκοπός του τμήματος η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη μέσα από την ζωγραφική, την γλυπτική , το κολάζ, τις κατασκευές, την ιστορία της τέχνης κλπ. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 7 ετών. Επιμορφωτής: Ιωάννα Χειμωνά.

Δημιουργικό θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά. Το Εργαστήρι ανεβάζει φέτος τον θρυλικό ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές συντροφιά με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου. Πρόβες σε ξεχωριστά τμήματα για παιδιά 4-7, 8-11, 12-15 & ενηλίκων. Εμψυχώτρια Μυρτώ Μολανδώνη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.