ΤΟΠΙΚΑ

Πρέπει να δουλεύεις για την «Μυκονοποίηση» με έργα και όχι με λόγια που μετά ψάχνεις να τα μαζέψεις»

Πρέπει να δουλεύεις για την «Μυκονοποίηση» με έργα και όχι με λόγια που μετά ψάχνεις να τα μαζέψεις»
«Δωρεάν μαθήματα» από τον Βαγγέλη Πελέκη για το τι σημαίνει «Μυκονοποίηση»έναν όρο που χρησιμοποιεί τελευταία ο Χρήστος Βερώνης

Δεν χάνει ευκαιρία να χρησιμοποεί την λέξη «Μυκονοποίηση» τελευταία ο Χρήστος Βερώνης αλλά μια «απάντηση» του Βαγγέλη Πελέκη και μάλιστα με χαρακτηριστικά παραδείγματα βάζει τα πράγματα στην θέση τους για το τι πραγματικά σημαίνει ο όρος.

Διαβάστε χαρακτηριστικά

«Μυκονοποίηση»
Μυκονοποίηση σημαίνει επίσης να αντιτίθεσαι σθεναρά κάνοντας αγώνα για την κατάργηση των στρατηγικών επενδύσεων ΕΣΧΑΣΕ στο νησί μας και σε κάθε νησί και να μη ψηφίζεις ναι ή όχι επιλεκτικά και κατά περίπτωση.

Η πολιτική αυτή θέση οφείλει να παράγει ενέργειες συνεχώς και όχι μόνο όταν οι επενδύσεις μας καλούν να αποφασίσουμε γνωμοδοτικά.

Ποιοι και πόσοι από τη Μύκονο πήραν μέρος στη δημόσια διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, καταθέτοντας προτάσεις και διαβήματα; Ποιοι και πότε ψήφισαν ναι και πότε όχι για ΕΣΧΑΣΕ στο ΔΣ Μυκόνου; Θυμάστε;

Η στάση ειναι μία: ΟΧΙ ΕΣΧΑΣΕ

Καταστρέφουν καθ’ ολοκληρία μεγάλες περιοχές, χωρίς υποδομές (δρόμους, ύδρευση, αποχέτευση), ιδιωτικοποιούν παραλίες, απειλούν την υπάρξη του μυκονιάτικου «χωριού» ως μορφολογικό αρχιτεκτονικό στοιχείο μια αιώνιας παράδοσης, αλλάζουν άρδην την φυσιογνωμία όλου του νησιού.

Άσε λοιπόν κατά μέρος την παράδοση και την «αυθεντικότητα» και τους «αυθεντικούς» ανθρώπους. Δεν είναι αξίες που τις θυμόμαστε κατ’ επιλογή. Αγώνας για την διατήρηση της τοπικής φυσιογνωμίας στο παρόν. Αυτό είναι προστασία της παράδοσης και αντίσταση στη «Μυκονοποίηση». Συστράτευση απαιτείται μπροστά σε τόσο σοβαρά θέματα και όχι να δουλεύεις για την «Μυκονοποίηση» με έργα και με λόγια και μετά να ψάχνεις πώς να το μαζέψεις. Δεν μαζεύεται…

Υ.Γ. Μη μου απαντήσεις. Δεν είμαι παράταξη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.