ΤΟΠΙΚΑ

Πώς θα γίνει η εισαγωγή στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Πώς θα γίνει η εισαγωγή στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Το πλαίσιο για τη λειτουργία και την εισαγωγή στα μη κρατικά πανεπιστήμια παρουσίασε, ενώ μέσω αντιδράσεων από φοιτητές, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός ανέλυσε και το πλαίσιο δημιουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Η έναρξη λειτουργίας τους θα γίνει από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Για την εισαγωγή θα πρέπει οι υποψήφιοι να «πιάσουν» την αντίστοιχη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του επιστημονικού πεδίου στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης ανέπτυξε το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου το οποίο αποτελείται από περισσότερες 100 διατάξεις. Μία πολύ σημαντική διάταξη είναι ότι η απελευθερώνονται οι μισθοί των καθηγητών των πανεπιστημίων.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.