ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένουμε αύξηση του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι

Περιμένουμε αύξηση του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι

Περιμένουμε αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτόμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι», είπε σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμών», δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο CNN.

«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτοκολλά για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας», τόνισε.

Η Ελλάδα, όμως, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια και εκτός ΕΕ, όπως με το Ισραήλ για παράδειγμα που έχει εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και με δεδομένο ότι αρκετοί Ισραηλινοί επισκέπτονται τη χώρα μας.

Παράλληλα, μιλώντας στην Julia Chatterley λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από την Κομισιόν για το σχέδιό που ο ίδιος πρότεινε για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Βλέπουμε ένα νέο κύμα της Covid αυτή την περίοδο. Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ.

Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid. Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.