ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσία Κουκά και απόντων Βερώνη και Γκέλου η συνάντηση στο Γρυπάρειο με τους αρχαιολόγους

Παρουσία Κουκά και απόντων Βερώνη και Γκέλου η συνάντηση στο Γρυπάρειο με τους αρχαιολόγους
Μόνος του για ακόμη μια φορά σε ένα σοβαρό θέμα για την Μύκονο ο δήμαρχος Κουκάς βγάζει τα κάστανα από την φωτιά χωρίς καμία συμπαράσταση

Θετικό είναι το πρόσημο που μπορεί να χαρακτηρίσει την συνάντηση που έγινε νωρίτερα το απόγευμα στο Γρυπάρειο ανάμεσα στους πολίτες της Μυκόνου, ανθρώπους της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μυκόνου με τους αρχαιολόγους που βρίσκονται ήδη στο νησί για να διαμαρτυρηθούν.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα και οι αρχαιολόγοι έτυχαν της θερμής συμπαράστασης των ανθρώπων του Δήμου Μυκόνου.

Εντύπωση  προκαλεί το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά η αντιπολίτευση του Δήμου Μυκόνου που εκφράζεται από τον Χρήστο Βερώνη και την παράταξη του αλλά και τον Νίκο Γκέλο που παρουσίασε συνδυασμό διεκδίκησης της δημοτικής αρχής, παρά την κρισιμότητα της συνάντησης, δεν εμφανίστηκε κανένας από τους δυο.

Εκεί από την πλευρά του Δήμου Μυκόνου βρέθηκε μόνο ο Κωνσταντίνος  Κουκάς και οι συνεργάτες του με την απουσία της αντιπολίτευσης του Δήμου να κάνει μεγάλη αίσθηση.

Στα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ο Χρήστος Βερώνης τρέχει αμέσως και πιάνει στασίδι για να κατηγορήσει το νησί ότι είναι υπεύθυνο για ότι γίνεται , στις κρίσιμες ώρες όπως αυτή η σημερινή συνάντηση με τους αρχαιολόγους δεν έστειλε ούτε αυτός( που φωνάζει ότι ξέρει καλά τα θέματα) αλλά ούτε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος  Γκέλος ούτε έναν εκπρόσωπο να εκφράσει έστω μια πρόταση.

Μόνος του ο Κουκάς παλεύει για ακόμα μια φορά να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά την ίδια ώρα που όλοι εξαφανισμένοι κάνουν μόνο κριτική εναντίον της Μυκόνου.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε πριν λίγες μέρες ο Χρήστος Βερώνης σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο.

Στη σύσκεψη που έγινε σε αρκετά καλό κλίμα ακούστηκαν όλες οι απόψεις και όσα όλα είχαν να πουν οι αρχαιολόγοι.

Συμμετείχαν οι σύλλογοι των αρχαιολόγων καθώς και οι αρχαιολόγοι που δουλεύουν στην Μύκονο,βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι των τοπικών οργανισμών του Δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Έγινε ένας ζωηρός  διάλογος στην εκδήλωση των αρχαιολόγων και το μήνυμα που πήραν από τον Δήμαρχο ήταν  συμπαράστασης.

Είχαν στείλει μάλιστα και σχετικό αίτημα που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Κωνσταντίνο Κουκά.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.