ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα – Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα – Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της βουλής και την προσφυγή στις κάλπες – Επικαλέστηκε κινδύνους για την Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο – Αύριο, πιθανότατα, θυροκολλείται το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 18.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι οι κίνδυνοι για την Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μετά την κατάσταση που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.