ΕΛΛΑΔΑ

Πάμε για χαλάρωση στην απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σαββατοκύριακο

Πάμε για χαλάρωση στην απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σαββατοκύριακο

Όλα δείχνουν οτι η πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα ισχύει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Προ των πυλών είναι όπως φαίνεται η πρώτη, μετά από αρκετές εβδομάδες, ουσιαστική χαλάρωση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Αυτό θα το εξέταζε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που ήταν να συνεδριάσει σήμερα το πρωί, ωστόσο μετατέθηκε για την Παρασκευή, όπως γίνεται κάθε εβδομάδα.

Και αυτό οι ειδικοί ήθελαν να εξετάσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να έχουν πιο ξεκάθαρη άποψη πριν κάνουν την οποιαδήποτε εισήγηση.

Άμεση χαλάρωση

Παρά την… παράταση αυτή, όλα δείχνουν οτι η χαλάρωση θα έρθει, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν οτι η κούραση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη από τις απαγορεύσεις, με αποτέλεσμα τα μέτρα να μην τηρούνται και να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε πρώτη φάση, αυτό που θα δούμε και θα το δούμε άμεσα μάλιστα, είναι η αλλαγή στηνβραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Θυμίζουμε οτι αρχικά αφετηρία της ήταν 18:00, ενώ πλέον έχει μεταφερθεί για τις 19:00.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτό θα αλλάξει και θα πάει στις 21:00, όπως και τις καθημερινές, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο οι πολίτες για την βόλτα τους.

Επιχειρήσεις και καταστήματα

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό την Δευτέρα να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, με πολύ αυστηρά όμως μέτρα και μόνο με ραντεβού, ενώ ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς τα δικαστήρια.

Μία εβδομάδα αργότερα, θα πάνε τα καταστήματα του λιανεμπορίου με SMS στο 13032, ενώ τα σχολεία πάνε για τις αρχές Απριλίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.