ΤΟΠΙΚΑ

Οι πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε εξέλιξη στη Μύκονο

Οι πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε εξέλιξη στη Μύκονο

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται ο κατασκευαστικός πυρετός στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο, για νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με συνολικές επενδύσεις αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά την πανδημία, το νησί διατήρησε τη δυναμική του και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Ακόμη και πέρυσι λόγω της πανδημίας, εκαντοντάδες χιλιάδες τουρίστες (κυρίως υψηλών εισοδημάτων) επισκέφθηκαν το νησί αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς.

Tο 2019 (η τελευταία φυσιολογική χρονιά τουρισμού πριν τον κορονοϊό) πανω από 1,5 εκ. επισκέπτες έφτασαν στο νησί αεροπορικά μόνο, χωρίς να υπολογίζονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και η κρουαζιέρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης στο νησί είναι και το υψηλό μέσο κόστος δωματίου. Το 2019 κινήθηκε πάνω από 700 ευρώ το δωμάτιο σε περίοδο που δεν περιελάμβανε τον Αύγουστο ενώ και το 2020 εν μέσω πανδημίας οι τιμές κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα.

Για αυτό το λόγο, οι επενδύσεις στη Μύκονο συνεχίζουν να προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον, από κεφάλαια τόσο εγχώρια όσο και από το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή, μόνο σε 2 περιοχές του νησιού, τον Καλαφάτη και το Καλό Λιβάδι, βρίσκονται σε εξέλιξη 5 μεγάλες επενδύσεις 5 αστέρων, μεταμορφώνοντας τις περιοχές από αμιγώς περιοχές κατοικίας σε τουριστικές με πολυτελή ξενοδοχεία.

Τα 3+2 ξενοδοχειακά projects 5 αστέρων σε εξέλιξη

Στο Καλό Λιβάδι, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ξενοδοχειακές επενδύσεις πέντε αστέρων, ύψους 220 εκ. ευρώ.

  1. Η μεγαλύτερη επένδυση αποτελεί αυτή της London & Regional Properties μαζί με την Intrakat και την Intradevelopment, ύψους 100 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά ρη δημιουργία νέου 5άστερου συγκροτήματος, σε έκταση που βρίσκεται δυτικά της παραλίας του Καλού Λιβαδιού. Η επένδυση περιλαμβάνει 75 σουίτες, 12 βίλες, 2 εστιατόρια και εγκαταστάσεις spa.
  2. Η άλλη επένδυση αφορά το έργο της AGC Equity Partners για το The Mykonos Project, σε έκταση στην θέση Καραπέτης, στο Καλό Λιβάδι. Η επένδυση περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο και κατοικίες, καταστήματα, μαρίνα, εστιατόρια και ελικοδρόμιο. Το ύψος της ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.
  3. Η τρίτη επένδυση με το όνομα Project Blue στο Καλό Λιβάδι υλοποιείται από την Grivalia Hospitality μαζί με την Frontisa. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία νέου 5άστερου συγκροτήματος, 150 δωματίων / σουιτών, σε έκταση 90 στρεμμάτων στη θέση Φερά Γκρεμνά – Βατούδια. Το ύψος της ανέρχεται σε περίπου 60 εκ. ευρώ. Πρόσφατα υπήρξε ωστόσο εμπλοκή με την υλοποίηση της επένδυσης καθώς το ΣτΕ έκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ως μη νόμιμο λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Από την Grivalia τονίζουν ότι εξετάζουν εναλλακτικές για τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης.

Στην παραλία Καλαφάτη, λίγο πιο μακριά από το Καλό Λιβάδι, εξελίσσονται ακόμη δύο μεγάλες πολυτελείς επενδύσεις

  • Φορέας των επενδύσεων για τα δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία στην περιοχή είναι η White Mulberry Development. Οι επενδύσεις ανέρχονται σε περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορούν τη δημιουργία δύο νέων ξενοδοχείων, των Raffles Mykonos και Fairmont Mykonos, φέροντας σήματα της μεγάλης αλυσίδας Accor. Η δυναμικότητά τους ανέρχεται σε 450 κλίνες ενώ θα αναπτυχθούν παράλληλα και 35 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες.

bizness.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.