LIFESTYLE

Οι ιώσεις μας χτυπούν την πόρτα – Δείτε ποια βότανα και μπαχαρικά μπορούν να μας «θωρακίσουν»

Οι ιώσεις μας χτυπούν την πόρτα – Δείτε ποια βότανα και μπαχαρικά μπορούν να μας «θωρακίσουν»
Οι ιώσεις, όπως είναι το κρυολόγημα και η γρίπη, προκαλούν βήχα, καταρροή και χαμηλή ενέργεια. Για να αντιμετωπιστούν οι ιώσεις, χρειάζεται ξεκούραση, ενυδάτωση και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Πέρα από τα φάρμακα, υπάρχουν αρκετά μπαχαρικά και βότανα, που βρίσκονται σε κάθε σπίτι και μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωση.

Κανέλα

Η κανέλα έχει αναλγητική δράση και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ιώσεων. Για παράδειγμα, η κανέλα λειτουργεί αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας.
Προσθέστε κανέλα σε οποιαδήποτε μορφή της, σε ροφήματα και σε γεύματα, όπου ταιριάζει.

Ρίγανη

Χάρη στην αντιοξειδωτική και αποχρεμπτική δράση της ρίγανης, μπορούν να αντιμετωπιστούν ορισμένες αναπνευστικές λοιμώξεις.
Μπορείτε να πάρετε κάψουλες ρίγανης ή να φτιάξετε μόνοι σας αφέψημα, με μία κούπα νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.

Μοσχοκάρυδο

Ένα από τα συμπτώματα της ίωσης, είναι η δυσκολία στον ύπνο.
Το μοσχοκάρυδο περιέχει τρυπτοφάνη, το αμινοξύ που βοηθάει στην χαλάρωση και στον ύπνο.

Τζίντζερ

Η μυοχαλαρωτική δράση του τζίντζερ, ανακουφίζει από τους σπασμούς που προκαλεί ο βήχας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, για να μπορεί ο οργανισμός να εξουδετερώσει γρηγορότερα τον ιό, πριν προκαλέσει την ίωση.

Μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ στις σούπες ή να φτιάξετε τσάι με τριμμένη φρέσκια ρίζα.

Θυμάρι

Η θυμόλη και οι ταννίνες, τα έλαια που περιέχει το θυμάρι, ανακουφίζουν από τον επίμονο βήχα. Βοηθούν στην εξουδετέρωση των ιών που εισβάλουν στον οργανισμό, αλλά και στη διαδικασία της πέψης. Χάρη στην τελευταία του λειτουργία, αποτρέπει τις ενοχλήσεις από ναυτίες, που μπορεί να προκαλέσουν οι ιώσεις.

Δεντρολίβανο

Συνήθως δεντρολίβανο βάζουμε στα φαγητά, για να δώσουμε εντονότερη γεύση.

Το δεντρολίβανο όμως έχει δράση κατά των ιών. Μπορείτε να φτιάξετε αφέψημα με μία κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο, βράζοντάς το για 10 λεπτά. Μην το πιείτε αφού κρυώσει, προτιμήστε το ζεστό.

Πηγή: valueforlife 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.