ΤΟΠΙΚΑ

«Οι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν και πάλι την Ελπίδα»

«Οι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν και πάλι την Ελπίδα»

Στη ΔΕΘ η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού – “Δεν υπάρχει πλέον κανένας σε αυτή τη χώρα πού να πιστεύει τον κ. Τσίπρα”

Η Ελλάδα και οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια βίωσαν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας μιλά  σαν  να σταμάτησαν τα Μνημόνια όταν ανέλαβε την εξουσία. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να αποκρύψει ότι παρέλαβε τη χώρα λίγο πριν από την έξοδο από τα Μνημόνια και ύστερα από μία καταστροφική διαπραγμάτευση, παρέα με τον Βαρουφάκη, υπέγραψε νέο επώδυνο Μνημόνιο και φόρτωσε τους πολίτες με έναν αχρείαστο αλλά βαρύ λογαριασμό άνω των 100 δισεκατομμυρίων.

Στο διάστημα 2015-2018 η οικονομία έχασε όλους τους αναπτυξιακούς στόχους και οι απώλειες επί Τσίπρα υπολογίζονται σε πάνω από 10 μονάδες του ΑΕΠ σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οργανισμών. Ενδεικτικό είναι ότι στη διετία 2015-2016 η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της ευρωζώνης σε ύφεση και το 2017-2018 είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης. Ο Ρουβίκωνας καθημερινώς κάνει πάρτι, το Μαξίμου θέλει να ελέγξει όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, όπως: το τρίτο Μνημόνιο με σειρά μέτρων όπως τις αυξήσεις ΦΠΑ ακόμη και στα τρόφιμα, το υπερταμείο με το οποίο υποθηκεύθηκε η κρατική περιουσία για 99 χρόνια και μπήκε ως εγγύηση για 25 δισεκατομμύρια. Η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και το λαθρεμπόριο έχουν μείνει στο απυρόβλητο της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει τον κ. Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντίθετα  απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες και παρουσίασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα. Η χώρα και η οικονομία πρέπει να αναπνεύσουν. Οι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν και πάλι την Ελπίδα.

Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει άμεσα:

-Στην άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
-Στη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 11%.
-Στη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.
-Στη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9%.
-Στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
-Στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
-Στη μείωση του φόρου για τα μερίσματα από το 15% στο 5%.

Θα μπορέσει πλέον και η τουριστική οικονομία να εκτοξευτεί.

Κατερίνα Μονογυιού

Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.