ΤΟΠΙΚΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες έκοψε την πίτα του

Ο Σύλλογος  Γυναικών Ανωμερίτισσες έκοψε την πίτα του

Η παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Ανωμερίτισσες, έγινε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στο Ξέμπουργο, στην πλατεία της Άνω Μεράς.

Είχε προηγηθεί ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μονή Τουρλιανής, από τον Ηγούμενο της Μονής π. Αλέξιο Παπαδόπουλο, την ημέρα της Υπαπαντής, όπου ο Σύλλογος συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.
Η γιορτή πλαισιώθηκε από αγαπητά πρόσωπα, τόσο από τον χώρο της πολιτικής, όσο και από φίλες και φίλους, συμπατριώτες και συνοδοιπόρους στον δρόμο των συλλόγων του νησιού.
Μεταφέρθηκαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου κ. Χρήστου Βερώνη που ήταν εκτός Μυκόνου και της κ. Μαρσούλας Χανιώτη που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Μαζί ήταν ο κ. Σπύρος Αποστόλου, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σάκης Αγορογιάννης, Πέτρος Σταυρακόπουλο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , Δημήτρης Λαζαρίδης, Αρτέμης Βερώνης, ο Πρόεδρος της Άνω Μεράς κ. Νίκος Ελευθερίου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Γαλούνης, κα Άννα Παπουτσά και η κα Έφη Λαζαρίδου.

Ο πρόεδρος της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης κ. Αντώνης Κουσαθανάς, από τους Προσκόπους οι κ. Ιωσήφ Σαλάχας και Γιώργος Σταμούλης, από τους Ανεμόμυλους η κ. Μαρία Κουκά, από τον Απολλώνιο Σύλλογο η πρόεδρος κα Μαρία Μπαρμπαρή, από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου η πρόεδρος κα Άννα Αθυμαρίτη και μέλη του Συλλόγου, η κα Ευγενία Χανιώτη μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.
Το φλουρί της πίτας (ένα φλουρί κωνσταντινάτο χρυσό) το κέρδισε η Αιμιλία Σαντοριναίου. Να είναι πάντα τυχερή της ευχόμαστε!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.