ΤΟΠΙΚΑ

Ο σκεπτικός Βερώνης και η κατήφεια των συμβούλων του

Ο σκεπτικός Βερώνης και η κατήφεια των συμβούλων του
Χωρίς καμία διάθεση και με παγωμένα πρόσωπα η εμφάνιση του Χρήστου Βερώνη και των συνεργατών του

Εντύπωση προκάλεσε στο σύνολο των παρευρισκόμενων στην τελετή της ορκωμοσίας η έκφραση στα πρόσωπα των συμβούλων αλλά και του Χρήστου Βερώνη στην εξέδρα όταν ανέβηκαν.

Πρόσωπα αγέλαστα και βλοσυρά με κατήφεια είχαν  οι περισσότεροι από  τους συνεργάτες του δείγμα ότι ήταν επηρεασμένοι άμεσα από το γεγονός που προφανώς το περίμεναν διαφορετικό ,με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει ο λαός  καθώς φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν είχαν καμία διάθεση για την τελετή με βλέμματα παγωμένα που έδειχναν εντελώς εκτός κλίματος της γιορτής του Δήμου Μυκόνου.

Με κάποιες μικρές εξαιρέσεις και αυτές σε συγκεκριμένα σημεία με χλιαρά χειροκρότηματα ή μικρά χαμόγελα ,όσοι βρέθηκαν στην τελετή σχολίασαν την εικόνα του Χρήστου Βερώνη που φάνηκε αρκετά κουρασμένος αλλά και απογοητευμένος από την παρουσία του εκεί προφανώς σε έναν δεύτερο ρόλο να ακούει τον για δεύτερη φορά δήμαρχο Κουκά  και να τον βλέπει να κρατάει τα «κλειδιά» του νησιού.

Μαλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός και σχολιάστηκε αρνητικά πως  σύμβουλοι της παράταξης Βερώνη που φαίνονταν ξεκάθαρα στην εξέδρα αρκετές φορές με παγωμένα χαμόγελα,είχαν   αντιδράσεις και μειδιάματα την ώρα της διαδικασίας και έδειχναν την δυσφορία τους για την στιγμή που βρίσκονταν στην εξέδρα σε ρόλο αντιπολίτευσης, δείχνοντας απαξίωση με αυτό τον τρόπο στον θεσμό και την στιγμή.

Στην παράδοση που επιτάσσει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις και σε αυτές τις στιγμές.

Μάλιστα κάποια στιγμή προφανώς και αγνοώντας την διαδικασία και τις αλλαγές στον τρόπο της παρουσίασης ,των υπογραφών και της σειράς , σύμβουλος του Βερώνη θέλησε να «κεντρίσει»με παρέμβαση του για το τυπικό της τελετής για να λάβει αποστομωτική απάντηση  πάνω στην εξέδρα από τον δήμαρχο Κουκά πως είναι αδαής  και αγνοεί τις διαδικασίες.

Μια εικόνα που δεν αξίζει αν μη τι άλλο στους χιλιάδες Μυκονιάτες που τίμησαν με την ψήφο τους και έστειλαν στις θέσεις των συμβούλων τόσο τον Βερώνη όσο και τους συνεργάτες του και που ποντάρουν σε μια αντιπολίτευση με όρεξη για έλεγχο ,κριτική διάθεση αλλά περισσότερο σε συνεργασία για το καλό του νησιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.