ΤΟΠΙΚΑ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς Μυκόνου και Χώρας

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς Μυκόνου και Χώρας

Ύστερα από ευγενή πρόσκληση των Διευθυντὠν του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς Μυκόνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιμ. Αλέξιο, παρέστη στην επετειακή εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της Άνω Μεράς απήγγειλαν επίκαιρα κείμενα και ποιήματα και απέδωσαν τραγούδια της εποχής.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τους Διευθυντές για την πρόσκληση και συνεχἀρη τους μαθητές για την όμορφη αυτή εκδήλωση, στους οποίους συνἐστησε να είναι περήφανοι για το προνόμιο, τη χαρά και την τιμή να είναι απόγονοι ηρώων και αγίων και τους προέτρεψε να μοχθούν και να μεριμνούν για την πρόοδο της Πατρίδος.
Τέλος, ανεφέρθη στους ευεργέτες της παιδείας στην Άνω Μερά, την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, η οποία προσέφερε το οικόπεδο για να κτισθεί το Σχολείο και τον Μυκόνιο Επιχειρηματία κ. Γεώργιο Δακτυλίδη, ο οποίος εχορήγησε την ανέγερση του λαμπρού Σχολικού Συγκροτήματος της Άνω Μεράς.
Ακολούθως, στο Ηρώο της Άνω Μεράς ανεπέμφθη δέηση και εγένετο κατάθεση στεφάνου.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στη Χώρα της Μυκόνου, όπου προ του αγάλματος της Μυκονίας αγωνίστριας Μαντώς Μαυρογένους ανεπέμφθη, ωσαύτως, δέηση και κατετέθησαν στέφανοι, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, του Δημάρχου Μυκόνου, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορἐων, καθώς και μαθητών και μαθητριών των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου, με τις σημαίες των Σχολείων τους.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.