ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ελληνοαυστραλός playboy και ο γάμος με το top model στη Μύκονο

Ο Ελληνοαυστραλός playboy και ο γάμος με το top model στη Μύκονο
Ο Τζον Αντζεμις απασχολεί τα βρετανικά και αυστραλιανά ΜΜΕ τόσο για τις επενδυτικές κινήσεις του που του αποφέρουν εκατομμύρια

Μια συνάντηση το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου ήταν αρκετή για να ξεδιπλωθεί μια ιστορία που περιέχει από επιχειρηματικές ιδέες μέχρι μαθήματα lifestyle. Μέσα στο δριμύ ψύχος που επικρατούσε στη Νέα Υόρκη, σε έναν χώρο υψηλής γαστρονομίας, το γκουρμέ εστιατόριο «Polo Βar» στην 55η Λεωφόρο που ανήκει στην εταιρεία ένδυσης Ralph Lauren, γίνονται ενδιαφέρουσες συναντήσεις.
Μία από αυτές και εκείνη ανάμεσα στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και τον Ελληνοαυστραλό Τζον Αντζεμις, «βαρόνο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της εστίασης», όπως τον αποκαλούν, που έχει ιδρύσει τη δική του αυτοκρατορία με πλούσιες και πολύμορφες δραστηριότητες στην οποία περιλαμβάνονται από πολυσυζητημένες αγορές ακινήτων μέχρι τη δημιουργία πρωτότυπων μπιραριών.

adgemis

Πρόκειται για έναν γοητευτικό playboy, όπως τον χαρακτηρίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς πάντα συνοδεύεται από εντυπωσιακές αιθέριες υπάρξεις.

mackenzie__5_
Η εκλεκτή της καρδιάς του Ελληνοαυστραλού, το εντυπωσιακό πρώην μοντέλο Μέγκαν ΜακKένζι

Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας μάλιστα το προσεχές καλοκαίρι πρόκειται να παντρευτεί γνωστό μοντέλο και ηθοποιό στη Μύκονο. Η συνάντησή του με τον πρώην πλανητάρχη αποτυπώθηκε σε φωτογραφικό ενσταντανέ. Γνωρίζοντας από παλιά τον Κλίντον, ο Αντζεμις τον κάλεσε στον τραπέζι του και ο πρώην πλανητάρχης δεν αρνήθηκε την πρόσκληση.

3cd7302d-7343-4c74-bc2c-f3c72fb53031
Την προπερασμένη Πέμπτη στο Polo bar στη Νέα Υόρκη ο Τζον Ατζέμις με τον Μπιλ Κλίντον και την παρέα τους. Αριστερά διακρίνεται ο σωματοφύλακας του επιχειρηματία, Νίκος Αραβαντινός

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο

Ακίνητα συνολικής αξίας 600 εκατ. δολαρίων έχει στην κατοχή του ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, οι δραστηριότητες του οποίου εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα στον χώρο της εστίασης. Το όνομά του συνδέθηκε αρχικά με τα κτηματομεσιτικά, στη συνέχεια με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα boutique hotels ανά τον κόσμο, ενώ τα τελευταία χρόνια κυνηγά το πάθος του, τις μπιραρίες.

Ετσι, αγοράζει παμπ ανά την Αυστραλία εισάγοντας έναν νέο κώδικα διασκέδασης μετά την πανδημική εποχή. «Οι μπιραρίες ενέχουν ένα στοιχείο μεγαλύτερης πρόκλησης», δηλώνει σε συνεντεύξεις του ο Αντζεμις, ο οποίος έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή ως σύμβουλος επενδυτών και επιχειρηματιών.

Προτού ανοίξει τη βεντάλια των επιχειρηματικών του πρωτοβουλιών, ο Ελληνοαυστραλός υπήρξε από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες, επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών της πολυεθνικής συμβουλευτικής εταιρείας KPMG. Στην αγορά θεωρείται ένας από τους πιο ευρηματικούς επιχειρηματίες, με τον ξένο Τύπο να τον χαρακτηρίζει «κολοσσό της φιλοξενίας και της εστίασης στην Αυστραλία». Η κουλτούρα της πολυεθνικής KPMG τον συνοδεύει ακόμη. Το πνεύμα της ομαδικότητας και της παροχής συμβουλών με μια ρηξικέλευθα σύγχρονη ματιά τού εξασφάλισε σε πολλές περιπτώσεις το διαβατήριο της επιτυχίας.

couple

Με σημαντική πείρα στα κτηματομεσιτικά, προέβαινε σε δυναμικές κινήσεις εξαγοράς κτιρίων, στα οποία έδινε μια άλλη διάσταση, άλλοτε μοντέρνα, άλλοτε πιο ρετρό. Κοινός παρονομαστής, όμως, σε κάθε ενέργεια η ολική αναδόμηση του χώρου με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού και με πολλές επιλογές για τον πελάτη. Συνήθως εξαγόραζε ξενοδοχεία μέτριας ποιότητας στα οποία έκανε ολική μεταποίηση, δημιουργώντας χώρους διασκέδασης και εκμεταλλευόμενος τις ταράτσες όπου έφτιαχνε δωμάτια με πανοραμική θέα. Μια τέτοια επένδυση στον χώρο της φιλοξενίας έκανε και στον πιο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, την Oxford Street, όπου εξαγόρασε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων και το μετέτρεψε σε boutique hotel. Σε κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα προσανατολίζεται έχοντας κατά νου τις προσιτές τιμές και τις ανάγκες του κοινού. Το εκτόπισμα του Ελληνοαυστραλού φάνηκε το 2015, οπότε ίδρυσε με επιτυχία τον όμιλο Jaga Group που παρέχει πληθώρα υπηρεσιών και απαρτίζεται από μια μικρή και ευέλικτη ομάδα. «Ζούμε για το μέλλον» είναι το μότο του ομίλου. Το επιχειρηματικό παιδί του Αντζεμις, η Jaga, γεννήθηκε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ως μια ανάγκη για παροχή λύσεων στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων και της εστίασης.

mackenzie__1_
Τα πολυτελή αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης και της αιώνιας ερωμένης του Maserati, είναι από τα πιο πικάντικα θέματα συζήτησης στους κοσμικούς κύκλους του Σίδνεϊ. Εξάλλου, στην προσωπική ζωή του ο Αντζεμις ποτέ δεν επιλέγει χαμηλούς τόνους. Επίσης, οι ερωτικές του σχέσεις είναι πολλές, όπως άλλωστε και οι εξορμήσεις του σε εξωτικά μέρη με το πολυτελές γιοτ του. Οι γυναίκες με τις οποίες τον έχει απαθανατίσει κατά καιρούς ο φακός συνήθως έχουν διαγράψει σημαντική διαδρομή στον χώρο του μόντελινγκ και χαίρουν θερμής αποδοχής από το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις έξαλλες πόζες τους να κερδίζουν χιλιάδες εκφράσεις θαυμασμού Αξίζει να αναφερθεί ότι η φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον στο “Polo Bar” ανασύρει και μια άλλη ιστορία με φόντο την Ελλάδα, καθώς στα αριστερά διακρίνεται ο σωματοφύλακας του Αντζεμις, Νίκος Αραβαντινός, σε βάρος του οποίου έγινε απόπειρα δολοφονίας το 2021 στη Μύκονο από δεκαπέντε αλλοδαπούς που τον λιθοβόλησαν με πρωτοφανή αγριότητα στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

mackenzie__3_

Σχεδόν δύο χρόνια μετά ο σωματοφύλακας δείχνει υγιής και μαζί με τον στενό του συνεργάτη και πρώην bodyguard των Καρντάσιαν, Ντέμη Βαλκάνο, ανέλαβε τη φύλαξη του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία με καταγωγή από το Καστελόριζο. Αυτό τον καιρό βρίσκονται μαζί του στη Νέα Υόρκη, όπου ο Αντζεμις χαλαρώνει από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ενώ παράλληλα σχεδιάζει τις χειμερινές του διακοπές στο κοσμικό Ασπεν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.