ΤΟΠΙΚΑ

Ο αρχαιολόγος δέχτηκε επίθεση στην Κηφισιά,υποθέτει ότι προέρχεται από υποθέσεις της Μυκόνου. Γιατί το υποθέτει; Αναγνώρισε τους δράστες; Έχει αδικήσει κάποιον;

Ο αρχαιολόγος δέχτηκε επίθεση στην Κηφισιά,υποθέτει ότι προέρχεται από υποθέσεις της Μυκόνου. Γιατί το υποθέτει;  Αναγνώρισε τους δράστες; Έχει αδικήσει κάποιον;
Ο Άγγελος Φιλλιπίδης γράφει για την Μύκονο και μας βάζει σε σκέψεις με τα εύλογα ερωτήματα που θέτει.

Ο Άγγελος Φιλιπίδης γράφει για την Μύκονο και βάζει ένα απολύτως  λογικό πλαίσιο ερωτημάτων  με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και τον ρόλο των αρχαιολόγων στη Μύκονο.

Διαβάστε την ανάρτηση του:

“Ποτέ δεν ενθουσιάστηκα με την Μύκονο σαν νησί. Δεν είναι το αγαπημένο μου. Παρόλαυτά δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι το νησί αυτό έχει επιτύχει κάτι καταπληκτικό. Με άριστη ποιότητα υπηρεσιών έχει προσελκύσει το διεθνές τζετ σετ, έχει αποκτήσει την δικιά του ταυτότητα, αναγνωρίζεται παγκοσμίως σαν ένας εξαίρετος προορισμός. Και φέρνει στη χώρα μας σημαντικότατα έσοδα τα οποία βοηθάνε στην τήρηση των προϋπολογισμών στην κοινωνική πολιτική στην ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων του λαού. Η Μύκονος προσφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία. 
Και όλοι λοιπόν οι οργανισμοί του κράτους προσπαθούν να έχουν λόγο στην Μύκονο. Λόγο για το ποιος θα χτίσει πως θα χτίσει που θα χτίσει. Γιατί τόσο πρεμούρα με την Μύκονο; Υπάρχουν κι άλλα νησιά που μοιάζαν ακριβώς με την Μύκονο πριν 50 χρόνια και όμως υπηρεσίες του κράτους υπολειτουργούν.
Διαβάζοντας τον τίτλο του ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου καταρχάς οργίστηκα με την λεγόμενη μαφία της Μυκόνου. Όταν όμως διάβασα την είδηση πιο προσεκτικά οργίστηκα με τον αρχαιολόγο. Πρώτον ο αρχαιολόγος δέχτηκε επίθεση στην Κηφισιά και με βάση τα λεγόμενα του υποθέτει ότι προέρχεται από υποθέσεις της Μυκόνου. Γιατί το υποθέτει;  Αναγνώρισε τους δράστες; Έχει αδικήσει κάποιον; Ποιος ξέρει.
Και μετά αναφέρει ότι ως αρχαιολόγος εκφέρει άποψη περί περιβαντολλογικών θεμάτων γιατί λέει συνδέονται με την αρχαιολογία! Ενώ βεβαίως υπάρχουν άλλες υπηρεσίες αρμόδιες για αυτά τα θέματα πρέπει και ο αρχαιολόγος να μπορεί να εμποδίσει μία επένδυση όχι για αρχαιολογικούς λόγους αλλά για περιβαντολλογικούς!!! Και ίσως και ο περιβαλλοντολόγος να μπορεί να την εμποδίσει για αρχαιολογικούς! Όλοι αρμοδιότητα σε όλα! Πολύ ύποπτο να προσπαθείς να πάρεις αρμοδιότητες σε ένα νησί που έχει υψηλή αξία η γη που η επένδυση έχει μεγάλη οικονομική σημασία για τον επενδυτή! Και βεβαίως όλη αυτή η φαυλότητα θα καταστρέψει τελικά  και τους επενδυτές αλλά κυρίως, γιατί αυτό μας ενδιαφέρει, το έσοδο για την ελληνική οικονομία.
Προφανώς η Μύκονος χρειάζεται ένα master plan. Προφανώς το νησί έχει φτάσει στο όριο του λόγω ελλείψεως υποδομών δρόμων αποχετεύσεων σκουπιδιών. Προφανώς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να προσπαθήσουν να συμβούν αυτά γιατί αλλιώς το νησί θα φρακάρει και δεν θα μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Όμως δεν χρειάζεται σε όλα αυτά να έρχονται όλες οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και να προσπαθούν να έχουν γνώμη επί παντός επιστητού για να αυξήσουν την … «δύναμή» τους πάνω σε ιδιωτικές επενδύσεις. Και επιπλέον επειδή άκουσα ότι αυτός ο κύριος βρίσκεται εκεί για οχτώ χρόνια στην Μύκονο καλό είναι να μετακινούνται και οι αρμόδιοι υπάλληλοι και να μην παραμένουν για πάντα σε προνομιακές θέσεις. Εδω άκουσα πριν δύο χρόνια οτι το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ αποφάσισε να αλλάζει διοικητή στην Μύκονο κάθε χρόνο για να μην υπάρχει διαπλοκή! Στο πολιτισμού έχουν συστημα βασιλείας και πρέπει να πεθάνει κάποιος για να αντικατασταθεί;;;
Κατα τα άλλα περαστικά στον άνθρωπο και μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες κάθε εγκλήματος βίας…

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.