ΤΟΠΙΚΑ

Νέο «σφυροκόπημα» για ιδιοκτησίες της οικογένειας Πατρώνη στο Φανάρι της Μυκόνου

Νέο «σφυροκόπημα» για ιδιοκτησίες της οικογένειας Πατρώνη στο Φανάρι της Μυκόνου

Ένα μαζικό «σφυροκόπημα» για ακίνητα στη δημοφιλή Μύκονο έχει προγραμματιστεί για τις 29 Φεβρουαρίου.

Οι 10 πλειστηριασμοί στρέφονται κατά της εταιρείας «Ράνια Εκμεταλλεύσεις Ακινήτων», συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη, η οποία την τελευταία τριετία έχει βρεθεί στο στόχαστρο για ακίνητά της στη Σύρο, την Αθήνα, τον Πειραιά και άλλες περιοχές.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι ιδιοκτησίες που περιλαμβάνουν και συγκρότημα κατοικιών, βρίσκονται στη θέση Στραβούρλα ή Παραγγεριά Άσπας στην περιοχή Βορνά της Μυκόνου, στο βόρειο τμήμα του «νησιού των ανέμων» στην ευρύτερη περιοχή Φανάρι και σε απόσταση 15-20 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Χώρα.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, η ευρύτερη περιοχή έχει απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα βόρεια ή δυτικά προς την Σύρο και χαρακτηρίζεται κυρίως από ιδιωτικά κτίρια κατοικιών – μονοκατοικιών, καθώς και από συγκροτήματα κατοικιών τύπου μεζονέτας. «Τα κτίσματα είναι ως επί το πλείστον πολυτελείς εξοχικές μονοκατοικίες ή κατοικίες σε συγκροτήματα και πολλά από αυτά ενοικιάζονται σαν εξοχικές βίλες με πολύ μεγάλα μισθώματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τι βγαίνει στο «σφυρί»

Στους πλειστηριασμούς με επισπεύδουσα την Intrum, που έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Φεβρουαρίου, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις αποτροπής τους, θα βγουν 10 οριζόντιες ιδιοκτησίες, κατ αρχήν σε οικοδομή που είναι κτισμένη σε αγροτεμάχιο εμβαδού 4.012 τ.μ.

Ειδικότερα:

-Υπόγειο που διαιρείται σε τρεις αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες:

Ακίνητο 1: Μία αποθήκη η οποία θα έχει είσοδο μέσω κλίμακας από το αντίστοιχο διαμέρισμα του ισογείου ορόφου, εμβαδού 55,30 τ.μ.

Ακίνητο 2: Μια αποθήκη η οποία θα έχει είσοδο μέσω κλίμακας από το αντίστοιχο διαμέρισμα του ισογείου ορόφου, εμβαδού 54,70 τ.μ.

Ακίνητο 3: Αποθήκη η οποία θα έχει είσοδο μέσω κλίμακας από το αντίστοιχο διαμέρισμα του ισογείου ορόφου, εμβαδού 87,20 τ.μ.
Ισόγειος Όροφος, που διαιρείται επίσης σε τρεις αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες-διαμερίσματα:

Ακίνητο 4: Ένα διαμέρισμα το οποίο θα έχει κεντρική είσοδο από τον επίκοινο ακάλυπτο χώρο του γηπέδου, εμβαδού 55,30 τ.μ. και θα αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι και λουτρό.

Ακίνητο 5: Ένα διαμέρισμα το οποίο θα έχει είσοδο από τον επίκοινο χώρο του γηπέδου, εμβαδού 54,70 τ.μ., και θα αποτελείται από ένα κοιτώνα, κουζίνα, σαλόνι και λουτρό.

Ακίνητο 6: Ένα διαμέρισμα το οποίο θα έχει είσοδο από τον ακάλυπτο χώρο του γηπέδου, εμβαδού 87,20 τ.μ. και θα αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι και λουτρά.

Το ακίνητο αυτό αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2002 και αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης συνολικού εμβαδού 29.044 τ.μ.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην έκθεση εκτίμησης «η οικοδομική άδεια δεν έχει υλοποιηθεί ως η εγκεκριμένη» και «τα κτίρια που καταγράφηκαν επί της ομάδας των 5 γηπέδων είναι όλα αυθαίρετα με το ιδιαίτερο πρόσθετο χαρακτηριστικό ότι 3 από αυτά τέμνονται από όρια γηπέδων της ομάδας δηλαδή δεν ανήκουν αποκλειστικά σε ένα γήπεδο, αλλά ένα τμήμα τους ανήκει σε ένα γήπεδο και το υπόλοιπο τμήμα τους σε άλλο όμορο γήπεδο».

Το κτίριο 5, όπου υπάρχουν έξι διακριτές κατοικίες, αποτελείται από ισόγειο 520 τ.μ. με χρήση κατοικίας, α΄ όροφο 460 τ.μ. με χρήση κατοικίας και β’ όροφο 274 τ.μ. με χρήση επίσης κατοικίας. Σημειώνεται ότι το σύνολο των 1254 τ.μ. θεωρούνται αυθαίρετα.

Ακίνητο 7: Ένα αγροτεμάχιο, στην ίδια θέση το οποίο έχει έκταση 4.014 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 4.032 τ.μ. Στο βόρειο άκρο του γηπέδου υπάρχει τμήμα κτιρίου του όμορου οικοπέδου με ισόγειο 70 τ.μ., και πρώτο όροφο 50τ.μ. που χαρακτηρίζονται και αυτά αυθαίρετα.

Ακίνητο 8: Σε τμήμα αγροτεμαχίου στην ίδια θέση υφίστανται διώροφη οικοδομή επιφάνειας περίπου 600 τ.μ. η οποία αποτελείται από 5 διαμερίσματα στον ισόγειο όροφο και 3 διαμερίσματα στο α’ όροφο, καθώς και διώροφη οικοδομή περίπου 200 τ.μ. ήτοι 120 τ.μ στο ισόγειο και 80 τ.μ. στον α’ όροφο, ενώ έμπροσθεν αυτής υπάρχει πισίνα επιφάνειας 50 τ.μ.

Σύμφωνα με την αυτοψία αλλά και με τα αναφερόμενα στην έκθεση εκτίμησης διαπιστώνονται και εδώ αυθαιρεσίες.

Ακίνητο 9: Ένα αγροτεμάχιο στην ίδια θέση, άρτιο και οικοδομήσιμο, με έκταση σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 8.970 τ.μ. και σύμφωνα με το κτηματολόγιο 9.343 τ.μ.

Στο γήπεδο έχει κατασκευασθεί διώροφο κτίριο κατοικιών που αποτελείται από ισόγειο 526 τ.μ., και πρώτο όροφο 327 τ.μ., που είναι όλο αυθαίρετο και θεωρείται ότι έχει υπέρβαση δόμησης 853 τ.μ.Το κτίριο είναι ημιτελές σε ποσοστό 50%.

Ακίνητο 10: Ένα αγροτεμάχιο στη θέση «Αετοφωλιά, Βόρνα– Βουνα» του Δήμου Μυκόνου, εμβαδού κατά τον τίτλο κτήσεως 7.163 τ.μ., και κατά το κτηματολόγιο 4.000 τ.μ. Το αγροτεμάχιο αποτελεί τμήμα συνολικής έκτασης 15.363 τ.μ. η οποία κατά την έκθεση εκτίμησης είναι εξ ολοκλήρου χορτολιβαδική.

Οι τιμές εκκίνησης

Οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί, με βάση την έκθεση εκτίμησης, ως εξής:

Ακίνητο 1: 905.000 ευρώ
Ακίνητο 2: 72.000 ευρώ
Ακίνητο 3: 115.000 ευρώ
Ακίνητο 4: 653.000 ευρώ
Ακίνητο 5: 72.000 ευρώ
Ακίνητο 6: 115.000 ευρώ
Ακίνητο 7: 176.000 ευρώ
Ακίνητο 8: 803.000 ευρώ
Ακίνητο 9: 600.000 ευρώ
Ακίνητο 10: 12.000 ευρώ

Έτσι η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 3.523.000 ευρώ.

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται σε 250.000 ευρώ που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι έξι από τα παραπάνω ακίνητα βγήκαν σε πλειστηριασμό στις 3 Νοεμβρίου 2021, με συνολική τιμή εκκίνησης 670.430 ευρώ, χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε ενδιαφέρον.

protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.