ΤΟΠΙΚΑ

Νέα μέτρα στη Μύκονο για τους ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα στη Μύκονο για τους ανεμβολίαστους

 

Κορονοίός: Νέα μέτρα βρίσκονται από σήμερα σε ισχύ στα 5 ελληνικά νησιά για τα οποία σήμανε καμπανάκι ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους και πότε πρέπει να γίνεται υποχρεωτικό self test και rapid test.

Η σημερινή ημέρα φέρνει σε πέντε ελληνικά νησιά νέα μέτρα, καθώς βρίσκονται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), ενώ καταγράφονται πολλά ενεργά κρούσματα σε αυτές τις περιοχές.

Συγκεκριμένα, σε Μύκονο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ίο, Σαντορίνη και Πάρο υπάρχουν νέοι περιορισμοί που αφορούν τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ενώ μεταβαίνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ με στόχο τους εκτεταμένους ελέγχους στους κατοίκους.

Από σήμερα λοιπόν, Σάββατο 17 Ιουλίου, θα γίνεται χρήση υποχρεωτικού self test και rapid test όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μία με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Η υποχρέωση για testing 2 φορές την εβδομάδα -μία με τη μέθοδο του self test και μία με rapid- αφορά και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Σύμφωνα με το STAR, αν οι εν λόγω προορισμοί δεν πάρουν «ανάσα» αναμένονται νέα μέτρα τα οποία θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Ανάμεσα σε αυτά ενδέχεται να είναι:

  • περιορισμός του ωραρίου τις νυχτερινές ώρες
  • διακοπή της μουσικής στην εστίαση και τα beach bar
  • μικρότερος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι
  • λειτουργία των καταστημάτων ψυχαγωγίας μόνο σε υπαίθριους χώρους

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Τα κρούσματα στα συγκεκριμένα νησιά

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, υπάρχει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών για τα συγκεκριμένα νησιά.

Πιο αναλυτικά, ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι ο εξής:

-Ηράκλειο: 105,71%

-Ρέθυμνο: 73,57%

-Μύκονος: 41,43%

-Πάρος: 15,71%

-Σαντορίνη: 13,14%

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.