ΤΟΠΙΚΑ

Νammos και Kensho έριξαν τα «σύνορα» στην Ψαρού: Το παρασκήνιο του mega deal της Μυκόνου

Νammos και Kensho έριξαν τα «σύνορα» στην Ψαρού: Το παρασκήνιο του mega deal της Μυκόνου

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν τρία χρόνια για να σφραγιστεί τελικά η συμφωνία στα 30 εκατ. ευρώ – Η παλιά κόντρα παραμερίστηκε στο όνομα της συνεργασίας, με την πρόβλεψη από του χρόνου το πολυβραβευμένο boutique hotel να λειτουργήσει ως «Νammos Hotel»

Το καλοκαίρι του 2019, µια ζεστή µέρα του Ιουλίου ο Πέτρος Στάθης φέρεται να πέρασε για πρώτη φορά την είσοδο του ξενοδοχείου «Kensho Psarou», στην πιο διάσηµη και απάνεµη παραλία της Μυκόνου. Ηθελε να δει ιδίοις όµµασι το δηµιούργηµα του Γιώργου Νικητίδη που χτίστηκε εκεί όπου βρίσκονταν κάποτε τα µυθικά δωµάτια της Σούλας, εφαπτόµενα στο «Nammos» των Ζαννή Φραντζέσκου και Σάμι Ιμπραήμ.
Οταν την Πέµπτη 7 Απριλίου οριστικοποιήθηκε η πώληση του «Kensho», ο Στάθης που εκπροσωπεί τη Monterock µάλλον ανέπνευσε ανακουφισµένος.

b75054a4b68842fcae4d74e0a655bf84
f1_new__106706156_340828876922241_7699533569638067764_nΜπορεί να πέρασε από το µυαλό του κι εκείνη η πρώτη συνάντηση που είχε µε το δίδυµο του «Nammos» πριν από τρία χρόνια, όταν είχε ήδη δροµολογηθεί το project του Ντουµπάι. Τότε του είχαν πει ότι για να προχωρήσουν πιο δυναµικά σε ό,τι αφορά την επέκταση του brand Nammos, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η εξαγορά του 5άστερου ξενοδοχείου στην Ψαρού. Μόνο που κανείς τους ίσως δεν ανέµενε ότι θα χρειαζόταν να περάσουν τρία χρόνια, δεκάδες ραντεβού, ενδελεχείς έλεγχος από την Deloitte και ουκ ολίγες αναβολές και πισωγυρίσµατα, µια ανάσα πριν από την υπογραφή της πολυπόθητης εξαγοράς, µιας εξαγοράς που πιστώνεται στην επιµονή του Πέτρου Στάθη και την καλή σχέση που είχε αναπτύξει µε τον διορατικό επιχειρηµατία Γιώργο Νικητίδη, ο οποίος αποδείχθηκε σκληρός και επίµονος διαπραγµατευτής.

Φλερτ και πρέσινγκ

Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν όταν ο πρώτος επισκέφθηκε το «Kensho» και συστήθηκε µε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ενώ συζήτησαν αρκετή ώρα για τα τεκταινόµενα στον χώρο τους. Αµφότεροι θεωρούνται πολύ ικανοί παίκτες και το µόνο που ίσως τους διαφοροποιεί είναι ότι οι Αραβες επενδυτές στη Monterock που εκπροσωπεί ο Πέτρος Στάθης έχουν µια κάνουλα µετρητών που δεν στερεύει ποτέ µεν, αλλά ανοίγει µε σύνεση.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.