ΤΟΠΙΚΑ

Μύκονος: Μπλέχτηκε αντικείμενο στην προπέλα – Περιπέτεια για 4 επιβάτες τουριστικού σκάφους

Μύκονος: Μπλέχτηκε αντικείμενο στην προπέλα – Περιπέτεια για 4 επιβάτες τουριστικού σκάφους

Περιπέτεια εν πλω για τέσσερις επιβαίνοντες τουριστικού σκάφους στη Μύκονο.

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Πρόκειται για το επαγγελματικό τουριστικό σκάφος με όνομα ”ΑΚΟΥΑΧΟΛΙΚ” Ν.Π. 12004 το οποίο βρέθηκε σε  δυσχερή θέση το απόγευμα της Τετάρτης λόγω εμπλοκής ξένου αντικειμένου στις προπέλες, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή της Ρήνειας.

Στην περιοχή βρισκόταν το παραπλέον M/V ”PARIS” σημαίας Κύπρου το οποίο παρείχε συνδρομή στους επιβαίνοντες του ”ΑΚΟΥΑΧΟΛΙΚ” επιβιβάζοντάς τους σε βοηθητικό σκάφος (tender). Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λιμενικού Σώματος. Οι τέσσερις επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο ένα εκ των δύο περιπολικών σκαφών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Μυκόνου καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο του συμβάντος κατέπλευσε ρυμουλκό πλοίο, το οποίο μετά τον έλεγχο των υφάλων του σκάφους από επαγγελματίες δύτες, πρόκειται να ξεκινήσει τη ρυμούλκηση του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για ενδεχόμενη αντιμετώπιση ρύπανσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.