ΤΟΠΙΚΑ

Μικρά χελωνάκια ξεκινούν το ταξίδι ζωής από τη Μύκονο

Μικρά χελωνάκια ξεκινούν το ταξίδι ζωής από τη Μύκονο
Η Μύκονος ήταν ανέκαθεν «πατρίδα» για τις θαλάσσιες χελώνες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στις παραλίες της δεκάδες μικρά χελωνάκια.

Mία όμορφη εικόνα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στο Αγράρι στην Μύκονο με δεκάδες χελωνάκια Caretta Caretta να γεμίζουν την χρυσαφένια αμμουδιά. Οι λουόμενοι έμειναν έκπληκτοι και απαθανάτισαν την στιγμή όπως o κύριος Τάσος Συριανός ο οποίος ευγενικά παραχώρησε το βίντεο που τράβηξε στο Mykonos Live TV και τον ευχαριστούμε.

Το πρώτο ταξίδι μιας χελώνας Caretta Caretta από την άμμο όπου σκάει το αυγό της μέχρι την ακροθαλασσιά είναι το σημαντικότερο της ζωής της. Βασίζεται στο ένστικτο και το DNA της για να βρει τον προσανατολισμό της. Μόνο αν τα καταφέρει την πρώτη φορά θα ξαναγυρίσει στην ίδια παραλία για να γεννήσει τα μικρά της.
Η Μύκονος ήταν ανέκαθεν «πατρίδα» για τις θαλάσσιες χελώνες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στις παραλίες της δεκάδες μικρά χελωνάκια. Οι αμμουδιές του νησιού, όπως το Αγράρι και ο Καλαφάτης, αποτελούν την αφετηρία στο ταξίδι της ζωής τους που τελικό προορισμό έχει την θάλασσα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.