ΕΛΛΑΔΑ

Μεταφορικό Ισοδύναμο και στα καύσιμα

Μεταφορικό Ισοδύναμο και στα καύσιμα

O Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλυσε διεξοδικά την τρίτη και τελευταία φάση της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, αυτής της επιδότησης μεταφοράς καυσίμων προς τα νησιά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ενώ ανακοίνωσε και κάποιες διορθωτικές ενέργειες που θα εφαρμοστούν στην ολοκληρωτική εφαρμογή του μέτρου, από 1/1/2019.

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει τρεις πυλώνες ενίσχυσης που αφορούν πρώτον στην μεταφορά των επιβατών, στην επιδότηση του κόστους που έχουν οι επιχειρήσεις για την μεταφορά προϊόντων από και προς τα νησιά και στην μεταφορά καυσίμων στα νησιά. Ήδη, μέσω της πλατφόρμας του ΜΙ, έχει ξεκινήσει η έκδοση και η πληρωμή των εισιτηρίων των νησιωτών αλλά και η κατάθεση των τριμηνιαίων παραστατικών των επιχειρήσεων προκειμένου να καταβληθούν χρήματα στους εταιρικούς τους λογαριασμούς. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και μέχρι τώρα, στην πιλοτική εφαρμογή, ο κόσμος έχε αγκαλιάσει το μέτρο».

«Για την εφαρμογή του ΜΙ στα καύσιμα αναμένεται ακόμη μια νομοθετική ρύθμιση οπότε και υπολογίζεται μέχρι το τέλος του μήνα να είμαστε σε θέση να ενεργοποιήσουμε και αυτόν τον πυλώνα. Ουσιαστικά, από τους υπολογισμούς μας φαίνεται ότι η απόδοση του μέτρου στην τιμή των καυσίμων των νησιών, δε θα υπερβαίνει τα 15 λεπτά στην αντλία των πρατηρίων, σε σχέση με την μέση τιμή στην Αττική. Στο σχεδιασμό μας λαμβάνουμε υπόψη στοιχεία όπως η απόσταση του κάθε νησιού από τα κέντρα εφοδιασμού, το αν διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους καυσίμων το νησί και τέλος πόσα πρατήρια λειτουργούν». «Η αποδοχή του μέτρου της επιδότησης της μεταφοράς των καυσίμων αναμένεται να είναι σημαντική από τους νησιώτες αλλά και τους επισκέπτες των νησιών».

«Στην πιλοτική εφαρμογή του ΜΙ επιδοτούνται μόνο τα εισιτήρια τρίτης θέσης. Είμαστε σε θέση, από 1/1/2019, να επιδοτήσουμε, για τα πιο μακρινά νησιά, να επιδοτούμε εισιτήρια και δεύτερης θέσης».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.