ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη η αύξηση της κίνησης προς την Μύκονο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μεγάλη η αύξηση της κίνησης προς την Μύκονο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δυο χρόνια η κίνηση προ την Μύκονο θυμίζει παλιές εποχές

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί ένα πρώτο κρας τεστ για τους επιχειρηματίες του τουρισμού για να βολιδοσκοπήσουν το πώς θα κινηθεί τους επόμενους μήνες η τουριστική ζήτηση, τουλάχιστον σε εσωτερικό επίπεδο.

Παράλληλα θα αποτελέσει μια πρώτη τονωτική “ένεση” ρευστότητας, μετά από μήνες που τα καταλύματα και οι τουριστικοί προορισμοί παρέμεναν άδειοι εξαιτίας της πανδημίας.

Τα μηνύματα, λοιπόν, είναι αρκετά ενθαρρυντικά και όπως όλα δείχνουν οι φετινή σεζόν θα είναι αρκετά καλύτερη από αυτή του 2020.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι συνήθως μια ελληνική υπόθεση αφού αποτελεί εφαλτήριο εξόρμησης για τον εγχώριο τουρισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι δεν υπήρχε ούτε καν αυτή η δυνατότητα καθώς ο τουρισμός του 2020 άνοιξε τον Ιούλιο.
Σχετικά με τον τουρισμό του εξωτερικού τα δεδομένα ακόμη είναι χαλαρά για τη φετινή σεζόν. Αν εξαιρέσουμε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη που έχουν το πλεονέκτημα των διεθνών πτήσεων, στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων ο τουρισμός εξωτερικού δεν έχει ανεβάσει ακόμη στροφές καθώς οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν τον Ιούλιο και μετά.
Σε ότι αφορά των εγχώριο τουρισμό, υπενθυμίζεται ότι και φέτος έχει δοθεί κίνητρο στους Έλληνες να πάνε διακοπές μέσω των εθνικών προγραμμάτων Τουρισμός για Όλους και Κοινωνικός Τουρισμός.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.