ΤΟΠΙΚΑ

Μαζεύουν τα κομμάτια τους οι επιχειρήσεις στις Κυκλάδες

Μαζεύουν τα κομμάτια τους οι επιχειρήσεις στις Κυκλάδες

Τεράστιο πλήγμα έχει υποστεί ο τομέας της εστίασης στις Κυκλάδες τους τελευταίους δέκα μήνες εξαιτίας της πανδημίας. Τα δύο lockdown, της περασμένης άνοιξης και το τωρινό, σε συνδυασμό με την «κουτσουρεμένη» τουριστική περίοδο του τελευταίου καλοκαιριού, προκάλεσαν μεγάλες απώλειες εσόδων και άλλες αρνητικές συνέπειες στον ευρύτερο τομέα της εστίασης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα νησιά του νομού.

Ήδη συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τότε που έκλεισαν ξανά τα καταστήματα εστίασης και στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν μερικές ακόμη εβδομάδες για να λειτουργήσουν εκ νέου με όρους και κανόνες.

Στις Κυκλάδες οι επιχειρηματίες , σιγά σιγά, ζεσταίνουν τις μηχανές και προετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης το οποίο εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο. Κάποιες υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για άνοιγμα της εστίασης την 1η Φεβρουαρίου δε φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Η λογική λέει ότι αν διατηρηθεί η σταθερή επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζει η χώρα, οι επιχειρήσεις εστίασης θα λειτουργήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Επίσης, δεν έχει γίνει σαφές αν θα υπάρξει ένα πρώτο κύμα ανοίγματος μόνο των εξωτερικών χώρων των επιχειρήσεων ή αν θα επιτραπεί η λειτουργία και των εσωτερικών μέσα στο χειμώνα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η εστίαση θα επαναλειτουργήσει με μέτρα και κανόνες αυστηρότερους σε σχέση με το άνοιγμα του προηγούμενου καλοκαιριού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.