ΤΟΠΙΚΑ

«Μάγκας» ο καπετάνιος του Blue Star Delos – Έδεσε με τη μία το πλοίο στη Νάξο παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

«Μάγκας» ο καπετάνιος του Blue Star Delos – Έδεσε με τη μία το πλοίο στη Νάξο παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες
Μάχη έδωσε για να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου την Κυριακή των Βαΐων το μεσημέρι, ο καπετάνιος του Blue Star Delos.

Blue Star Delos λιμάνι Νάξου

Την ώρα που το έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων έκανε λόγο για νοτιοανατολικούς «κυκλωνικούς» ανέμους στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, με το λιμάνι της Νάξου να είναι μέσα στο «μάτι» του συγκεκριμένου καιρού, ο καπετάνιος του Blue Star Delos με επιδεξιότητα και μαεστρία κατάφερε να κερδίσει τη «μάχη» και με την πρώτη προσπάθεια να δέσει το πλοίο, το οποίο μάλιστα ήταν γεμάτο με ταξιδιώτες του Πάσχα.

Δύσκολα μπορούσε κανείς να σταθεί στο λιμάνι λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που δυσκόλεψαν όλους όσοι βρίσκονταν εκεί, αλλά και τους ταξιδιώτες να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν.


Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε να δέσει με τη μία το πλοίο και όλοι ήταν προετοιμασμένοι για μια δύσκολη προσέγγιση στο λιμάνι της Νάξου το οποίο δεν έχει καμία απολύτως προστασία για τον συγκεκριμένο καιρό και δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές αφού είναι …του περασμένου αιώνα.

Blue Star Delos λιμάνι Νάξου

Blue Star Delos λιμάνι Νάξου

Πολύτιμη βέβαια βοήθεια και υποστήριξη είχε ο Ναξιώτης Πλοίαρχος του Blue Star Delos τόσο από το λοιπό προσωπικό του πλοίου που ήταν σύσσωμο στις επάλξεις, όσο και από τους καβοδέτες που για ακόμα μία φορά έκαναν υπερπροσπάθεια για να βοηθήσουν στο δέσιμο του πλοίου.

Blue Star Delos λιμάνι Νάξου

Τέλος καλό όλα καλά όμως και το πλοίο αναχώρησε χωρίς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις από το νησί για Ίο-Σαντορίνη.

Όσο για τους επιβάτες, όπως δήλωσαν κάποιοι από αυτούς στο naxostimes.gr, «το ταξίδι δεν ήταν άσχημο, αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα ανάμεσα σε Πάρο και Νάξο όπου “κουνηθήκαμε” αρκετά» όπως μας είπαν.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο πλοίο πριν από λίγες ημέρες με σχεδόν ίδιο καιρό, χρειάστηκε δύο ώρες και να κάνει επτά προσπάθειες ώστε να δέσει στο λιμάνι του νησιού.

 

 

Blue Star Delos λιμάνι ΝάξουBlue Star Delos λιμάνι ΝάξουBlue Star Delos λιμάνι ΝάξουBlue Star Delos λιμάνι ΝάξουBlue Star Delos λιμάνι Νάξου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.