ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Προς ακύρωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις ακόμη νομαρχίες

Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Προς ακύρωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις ακόμη νομαρχίες

Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 352.000 υπογραφές σε αίτηση που κατατέθηκε για την ακύρωσή τους – Μέχρι στιγμής εχει εμβολιαστεί μόλις το 3% του πληθυσμού της χώρας

Η Ιαπωνία θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης  σε τρεις ακόμη νομαρχίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία covid-19, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση χαρακτηριστική της ανησυχίας που επικρατεί στη χώρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι νομαρχίες Χοκάιντο, Οκαγιάμα και Χιροσίμα θα τεθούν από την Κυριακή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει κηρυχθεί ήδη στην Οσάκα, το Τόκιο και άλλες τέσσερις νομαρχίες, ως τις 31 Μαΐου, εξήγησε ο Νισιμούρα που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της πανδημίας.

Τρεις άλλες νομαρχίες θα προστεθούν στον κατάλογο με τις περιοχές όπου ισχύουν αυξημένα μέτρα, αλλά δεν έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση στις 19 από τις 47 νομαρχίες της Ιαπωνίας, όπου ζει περίπου το 70% του πληθυσμού της χώρας, θα ισχύουν περιορισμοί, ανάμεσά τους το κλείσιμο των εστιατορίων στις 20:00, η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια, όπως και το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων και των κινηματογράφων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.