ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός εμβόλιο: Πώς θα κλείνετε ραντεβού με SMS – Η διαδικασία βήμα βήμα

Κορωνοϊός εμβόλιο: Πώς θα κλείνετε ραντεβού με SMS – Η διαδικασία βήμα βήμα
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού αναμένεται να ξεκινήσει και στη χώρα μας μέσα στον Ιανουάριο και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ξέρουμε ποια θα είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος τόνισε πως είμαστε στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού με το Υπουργείο Υγείας.

«Είναι μία πολύ σύνθετη άσκηση που έχει να κάνει με τον εμβολιασμό συνολικά του πληθυσμού. Ο βασικός τρόπος που θα ενημερώνεται ο κόσμος θα είναι ψηφιακός. Για τους συμπολίτες μας που έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης και καλώ τους συμπολίτες μας να το κάνουν», είπε.

 

Όπως εξήγησε, μέχρι τώρα έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση 850.000 πολίτες, οι οποίοι και θα δεχθούν SMS στο κινητό τους τηλέφωνο ή email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός για να ενημερωθούν για το προκαθορισμένο ραντεβού τους.

Η απάντηση των πολιτών δε θα χρεώνεται. Ο καθένας θα πρέπει να απαντήσει με το 1 «αποδέχομαι το ραντεβού» και με το 2 «δεν αποδέχομαι».

«Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός –  με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο», είπε ο κ. Ζαριφόπουλος.

 

Επίσης κάποιος θα μπορεί να ενημερώνεται για το ραντεβού του μέσω του gov.gr και την πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα λάβουν πρώτοι το μήνυμα για το ραντεβού τους, ώστε να εμβολιαστούν. Θα υπάρξουν επίσης και μη ψηφιακά μέσα, γιατί δεν έχουν όλοι τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες, αλλά όπως είπε δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο.

 

«Θα υπάρξουν έξι βασικές αποθήκες στη χώρα, οι οποίες θα ανεφοδιάζουν τα κέντρα εμβολιασμού. Θα σχεδιαστεί σωστά, απλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο σχεδιασμός του.  Θα είμαστε έτοιμοι, μην έχετε αμφιβολία. Απλά πρέπει να σταθμίσουμε όλους τους παράγοντες», είπε.

Ερωτηθείς για το πόσο θα μείνει στη ζωή μας το 13033, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως ήταν ένα εργαλείο που βοήθησε στην παρακολούθηση για την τήρηση των μέτρων.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό θα βγούμε επιτέλους από αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια και δε θα χρειαστεί να βάλουμε περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, θα ανακόψουμε τη διασπορά του ιού και θα προχωρήσουμε στη ζωή μας», είπε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.