ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνουν την Μύκονο και κρατάνε ανοικτή την Αθήνα.Έντονες αντιδράσεις για το λουκέτο στα μαγαζιά

Κλείνουν την Μύκονο και κρατάνε ανοικτή την Αθήνα.Έντονες αντιδράσεις για το λουκέτο στα μαγαζιά
Σε… απόγνωση οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Δευτέρα

Οι επιχειρηματίες του κλάδου στη Μύκονο  βρίσκονται στα  κάγκελα καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα άδικο μέτρο την ώρα μάλιστα που τα καταστήματα στην Αθήνα θα παραμείνουν ανοιχτά.Το παράδοξο της ιστορίας  είναι ότι δεν μπορούν να εξαιρούν την Αθήνα που έχει τόσα κλαμπ και τέτοια νυχτερινή ζωή και να συμπεριλαμβάνουν την Μύκονο που με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα κρούσματα  κορωνοϊού σε αντίθεση με την Αττική που έχει σταθερά κάθε μέρα κάνω από 30 να είναι εκτός.

Η Μύκονος μέχρι πρότινος ήταν “ορφανή” από εγχώρια κρούσματα με εξαίρεση την κατάσταση σε ένα κλαμπ  που και πάλι όπως φαίνεται είναι ελεγχόμενη.

Πρόκειται για μια κατάφορη αδικία αυτό που συμβαίνει την ίδια ώρα που χιλιάδες τουρίστες είναι στο νησί.

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα!

Ήδη οι αντιδράσεις είναι αρκετές από το σύνολο των επιχειρηματιών του κλάδου που περίμεναν πώς και πώς τον Αύγουστο για να αυξηθεί η κίνηση.

Έχουν αντιδράσει όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί περίμεναν τον Αύγουστο να έχουν κάποια  αύξηση στην κίνηση μήπως και σωθούν.

Άλλη μία αδικία που καταγράφεται στο συγκεκριμένο μέτρο είναι ότι  την «πληρώνουν» τα καφέ και τα εστιατόρια που μέχρι και σήμερα τηρούσαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα της κυβέρνησης.Είναι σημαντικό το ζήτημα που προκύπτει καθώς δεν γίνεται να την πληρώνουν τα καφέ και τα εστιατόρια τα οποία όλον τον καιρό κρατούσαν αποστάσεις, έχουν μειώσει τα καθίσματά τους και τηρούσαν τα μέτρα που της επιβλήθηκαν και υπολειτουργούσαν.

Τώρα καλούνται να κλείσουν και 12 το βράδυ και να βγάζουν τους πελάτες έξω. Αυτό είναι εξίσου άδικο και αν το μέτρο αυτό συνεχίσει και μετά τις 23 Αυγούστου τότε θα καταστραφούν ολοκληρωτικά τα μαγαζιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει μία πανελλήνια προσπάθεια των Συνδέσμων και Σωματείων του κλάδου για να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.