ΤΟΠΙΚΑ

Κίνηση… ματ από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

Κίνηση… ματ από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

Στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκάκι Ενηλίκων, World Senior Team Chess Championships, το οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, παρέστη χθες, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, χαιρετίζοντας την έναρξη των αγώνων.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Περιφερειακό Σύμβουλο, Νίκο Νικολή, παρόντων των εκπροσώπων της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, τήρησε την παράδοση και άνοιξε την πρώτη σκακιέρα στην αναμέτρηση  Σκωτία  – ΗΠΑ .

Ο κ. Χατζημάρκος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» , την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), τηνΠανευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ECU) και τον Δήμο Ρόδου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στις εξωστρεφή πολιτική της Περιφερειακής Αρχής στον αθλητισμό, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση στο νησί της Ρόδου κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, διεθνούς και παγκόσμιου βεληνεκούς:

«Σας καλωσορίζω στη Ρόδο, σε αυτήν την μεγάλη διοργάνωση, που συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών, της προσέλκυσης αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς και παγκόσμιας εμβέλειας στο νησί μας. Μόνο κατά τους πρώτους μήνες του 2019, έχουμε φιλοξενήσει τον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου, με ρεκόρ συμμετοχών από όλο τον κόσμο, καθώς και τους ποδηλατικούς αγώνες, International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes, υπό την αιγίδα της UCI, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Στην λογική της εξωστρέφειας επιμένουμε, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο να συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, όπως οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και το φυσικό τοπίο που διαθέτουν. Στηρίζουμε δράσεις που επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο σε μήνες εκτός αιχμής, εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν μας και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες μας. Σας καλώ να απολαύσετε τους αγώνες και εύχομαι να επιστρέψετε στη Ρόδο, με τις καλύτερες αναμνήσεις, είτε ως παίκτες, είτε ως επισκέπτες», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.