ΤΟΠΙΚΑ

Κάθε μέρα και πιο κοντά στο όνειρο του κλειστού γυμναστηρίου

Κάθε μέρα και πιο κοντά στο όνειρο του κλειστού γυμναστηρίου
Αυτοψία του Mykonosvoice στις εργασίες του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Μυκόνου

Κάθε μέρα και ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο της αποπεράτωσης του κλειστού γυμναστηρίου της Μυκόνου καθώς οι εργασίες εντείνονται και  πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλέον  τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και θα κοπούν οι κορδέλες των εγκαινίων.

 

Ένα όνειρο ετών για την Μύκονο παίρνει σάρκα και οστά με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής που υλοποιεί ένα έργο πνοής για το νησί.

Το έργο της  αποπεράτωσης  του κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου και του περιβάλλοντα χώρου του θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό καθώς έχει ήδη ολοκληρωθει οπως βλέπετε σε φωτογραφιες του Mykonos voice ο σκελετός οπλισμένου σκυροδέματος του Γυμναστηρίου.

 

 

Οι τοίχοι του κτιρίου θα κατασκευασθούν από διάτρητους οπτοπλίνθους και σε ορισμένα σημεία των όψεων θα κατασκευασθεί λιθοδομή. Στους εξωτερικούς τοίχους με οποπλινθοδομή θα τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) που θα έχει τελική επικάλυψη όμοια με σοβά. Οι εσωτερικοί τοίχοι θα επιχρισθούν. Ομοίως θα επιχρισθούν οι οροφές από σκυρόδεμα εκτός από εκεί που προβλέπεται ψευδοροφή και κάτω από τις κερκίδες.

Η στέγαση του αγωνιστικού χώρου και των κερκίδων θα γίνει με μεταλλική στέγη από χωροδικτύωμα με επικάλυψη πάνελ πετροβάμβακα των 100kg/m3 πάχους 8cm. Η κάτω λαμαρίνα του πανελ θα είναι διάτρητη για λόγους ηχοπροστασίας (soundeck) με ποσοστό διάτρησης 28% και δείκτη πυραντίστασης 30min.

Το τμήμα της καμπύλης στέγης που προεξέχει από τα περιμετρικά στηθαία σκυροδέματος θα κλείσει με πάνελ πλαγιοκάλυψης από πετροβάμβακα παρόμοιων χαρακτηριστικών με αυτά της οροφής αλλά χωρίς τη διάτρητη εσωτερική λαμαρίνα.

Το δάπεδο του αγωνιστικού χώρου είναι από παρκέ. Οι κερκίδες θα βαφούν με εποξειδική βαφή και η χωρητικότητα τους είναι 300 καθισμάτων. Στους υπόλοιπους χώρους θα διαστρωθούν πλακίδια. Στα WC οι τοίχοι θα επικαλυφθούν με πλακίδια σε ύψος 2,00μ. Στο φουαγιέ κοινού θα τοποθετηθεί ψευδοροφή ορυκτών ινών ενώ στους χώρους υγιεινής και το κυλικείο ψευδοροφή ανθυγρής γυψοσανίδας. Τα κουφώματα θα είναι ξύλινα με διπλό υαλοπίνακα.

 

Στη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου προβλέπεται η κατασκευή ασφάλτου για την πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο στο οικόπεδο και τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης. Τα προβλεπόμενα πεζοδρόμια θα διαστρωθούν με τσιμεντόπλακες 50Χ50.

 

Γύρω από το κτίριο θα κατασκευασθεί υπερυψωμένο πεζοδρόμιο με άμεση πρόσβαση προς το εσωτερικό του κτιρίου το οποίο θα επιστρωθεί με φυσικές πλάκες. Για την κίνηση ΑΜΕΑ προβλέπονται ράμπες που θα επιστρωθούν με βιομηχανικό δάπεδο.

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.