ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Καινοτομούμε-Δικτυωνόμαστε-Διεκδικούμε!

Καινοτομούμε-Δικτυωνόμαστε-Διεκδικούμε!
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διαδικτυακή συζήτηση

Για πρώτη φορά σε μια κοινή συνάντηση 5 γυναίκεςδημοσιογράφοι από διαφορετικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Κυκλάδες μαζί με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών και 16 εκπροσώπους Συλλόγων Γυναικών! Η δημοσιογραφία είναι ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας και η παρουσία των γυναικών στον κρίσιμο αυτόν επαγγελματικό στίβο πολύτιμη και σημαντική.

Ενόψει του Εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας την 8ηΜαρτίου 2021, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων διοργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση και προσκαλεί γυναίκες δημοσιογράφους για να θέσουν ερωτήματα στις γυναίκες για το νόημα της ημέρας αυτής, τις σύγχρονες προκλήσεις στα νησιά μας (υγεία, περιβάλλον, πολιτισμός, κ.α.), όπως αυτά αποτυπώθηκαν στα πρόσφατα ομόφωνα Ψηφίσματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας, καθώς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο θέμα της ισότητας. Οι άξονες είναι η ιστορία των αγώνων για τα δικαιώματα και την χειραφέτηση, η τοπική διάσταση της συμβολής των Συλλόγων Γυναικών καθώς και το όραμα για το κοινό μας μέλλον.

Θα συμμετέχουν μία εκπρόσωπος από τα 16 Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας μας:

Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου, Σύλλογος Γυναικών Κέας «Μελίτη», Σύλλογος Γυναικών Κύθνου, Σύλλογος Γυναικών Μήλου «Αφροδίτη», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου, Σύλλογος Γυναικών Άνω Μεράς Μυκόνου «Ανωμερίτισσες», Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου, Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς», Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα», Σύλλογος Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι», Σύλλογος Γυναικών Σύρου, Σύλλογος Γυναικών Τήνου, Σύλλογος Γυναικών Φολεγάνδρου «Πολυκάνδριες», καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΓΥ.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα zoom της ΟΣΥΓΥ και θα προβληθεί την 8η Μαρτίου 2021 σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας της ΟΣΥΓΥ: https://oikorestwnkykladwn.blogspot.com/https://www.facebook.com/Kores.Kykladwn/ https://www.youtube.com/channel/UCj48Umzb6K4Ent0ZsjUwTA  

και των μέσων μαζικής ενημέρωσης που θα συμμετέχουν.

Προσκεκλημένες Δημοσιογράφοι:

1. Γεωργία Παττέ- Καραγιάννιώτη (ΗΧΩ FM, Πάρος)
2. Ειρήνη Προμπονά (Aegean Voice, Νάξος)
3. Τέτα Βαρλάμη (ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, Σύρος)
4. Ανδριάνα Μπόθου (Androsportal.gr,  Άνδρος)
5. Χαρά Καπότου (santorinimagazine.gr, Σαντορίνη)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.