ΤΟΠΙΚΑ

Ηγετική παρέμβαση του Μάριου Ηλιόπουλου: Ίδρυμα στη μνήμη του πατέρα του για τη στήριξη των Κυκλάδων

Ηγετική παρέμβαση του Μάριου Ηλιόπουλου: Ίδρυμα στη μνήμη του πατέρα του για τη στήριξη των Κυκλάδων

Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου από τον ιδιοκτήτη της Seajets Μάριο Ηλιόπουλο στην οποία ανακοίνωσε την ίδρυση ιδρύματος στη μνήμη του πατέρα του.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο του αείμνηστου Τάκη Ηλιόπουλου, με αναφορές για τις πραγματικές αξίες της ζωής. Αξίες που οδήγησαν και τον γιό του Μάριο, στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα της αγάπης να πάρει την απόφαση για την δημιουργία του Ιδρύματος το οποίο θα προσφέρει στο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας αλλά και των επισκεπτών τους.

Οι πέντε άξονες που θα εστιάσει το ίδρυμα είναι η Υγεία, η Παιδεία, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός και το Περιβάλλον.

Οι αρχικές προθέσεις του εφοπλιστή και της οικογένειας του είναι να χρηματοδοτηθεί το ίδρυμα για τις δράσεις του με 2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που διατεθεί πάνω στο συγκεκριμένο πλαίσιο μέχρι το τέλος του 2023 ή σε ένα χρόνο από σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Seajets έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με διάφορα νησιά προκειμένου να διαπιστώσει τις ανάγκες που υπάρχουν (όπως για παράδειγμα ασθενοφόρο στην Άνδρο, ενίσχυση της μονάδας τεχνητού νεφρού στη Νάξο, κ.ά.).  Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας όπως φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων ή της κυκλικής διαχείρισης οχημάτων.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως το Ίδρυμα δεν θα αποτελεί ένα “άρμα προβολής, αλλά άρμα οχύρωσης των νησιών”.

Στάση αναμονής για τη MIG

Σε ό,τι αφορά το θέμα της MIG, ερωτηθείς ο κ. Ηλιόπουλος δεν το σχολίασε άμεσα, αλλά αρκέστηκε να αποκλείσει κάποια σενάρια, μεταξύ των οποίων το ενδιαφέρον της οικογένειας για το χρηματιστήριο.

Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος (outright), είπε χαρακτηριστικά. «Με ενδιαφέρει να κερδίσουμε χρήματα από άλλες διαδικασίες. Δεν θεωρώ κακό το Χρηματιστήριο. Εμείς σαν οικογένεια δεν συμμετείχαμε ποτέ στο χρηματιστήριο. Οι μόνες μετοχές που πήραμε ήταν για να βοηθήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, και οι τράπεζες μας έχουν φερθεί με τον χειρότερο τρόπο, ειδικά την περίοδο της πανδημίας που αρνήθηκαν αδικαιολόγητα να χρηματοδοτήσουν την Seajet …».

Δεχόμενος ερώτηση για την τραγωδία στο Μάτι υπενθύμισε ότι η Seajet βγήκε πρώτη με τα πλοία της και έσωσε 600 ανθρώπους.

Φειδωλός, όμως, υπήρξε και στις εκτιμήσεις του για τη φετινή θερινή σεζόν, τονίζοντας ότι η περίοδος αυτή είναι μια πρόκληση για την οποία είναι αισιόδοξος και επιφυλακτικός ταυτόχρονα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.