ΤΟΠΙΚΑ

Η TUI ακυρώνει ταξιδια προς την Μύκονο

Η TUI ακυρώνει ταξιδια προς την Μύκονο
Κάθε ακύρωση για την Μύκονο είναι πλήγμα τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Αντώνης Κουσαθανάς πρόεδρος του σωματείου δωματίων Μυκόνου

Ο γνωστός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα τουριστικά πακέτα διακοπών για 10 δημοφιλείς προορισμούς.

Ειδικότερα, η TUI Βρετανίας ακυρώνει διακοπές έως τις 28 Ιουνίου προς την Ζάκυνθο και έως και τις 4 Ιουλίου προς: Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση συνδέεται με το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει εκτός «πράσινης λίστας» για τη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που σημαίνει υποχρεωτική καραντίνα για τους Άγγλους τουρίστες κατά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Βάλτε μας στην “πράσινη” λίστα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τετ α τετ που είχε με τον Μπόρις Τζόνσον στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η θετική επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας επιτρέπει την άρση των περιορισμών από τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου οι Βρετανοί Τουρίστες να επισκεφτούν την χώρα μας» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση πιέζει και στο εσωτερικό της Mεγάλης Βρετανίας. Με τις μεταλλάξεις του ιού να απειλούν -και την δεύτερη δόση να εκκρεμεί για την πλειονότητα των πολιτών- ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει παράταση της καραντίνας.

«Η TUI είναι έτοιμη να εκτελέσει τα πακέτα διακοπών. Η ζήτηση για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Περιμένουμε τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης» υπογραμμίζει η εταιρεία.

Στους ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις θα δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων, δυνατότητα αλλαγής της κράτησης για άλλη ημερομηνία στον ίδιο προορισμό ή εναλλακτικές διακοπές σε διαφορετικό προορισμό.

Ακυρώσεις από τον τουριστικό οργανισμό έγιναν και προς άλλους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Ιταλία, το Μεξικό, η Τυνησία, η Κόστα Ρίκα και η Αίγυπτος, ενώ αναμένεται η εταιρεία να επανεξετάσει τις αποφάσεις της έπειτα από τρεις εβδομάδες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.