ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Η τρέλα…με οδήγησε στη Μύκονο»

«Η τρέλα…με οδήγησε στη Μύκονο»
Ο Άγγελος Τσάμης μίλησε για την πρεμιέρα του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ

Σαρωτικός ήταν ο ΑΟ Μυκόνου στην πρώτη του εμφάνιση στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα από το «νησί των ανέμων» πήρε τη νίκη απέναντι στην «ομοϊδεάτισσα» Πεύκη με 99-71 έχοντας οδηγό στον Άγγελο Τσάμη.

Ο έμπειρος παίκτης σταμάτησε στους 27 πόντους, όμως εκτός από το σκοράρισμα φάνηκε να είναι ο αρχηγός για τους «θαλασσί» μέσα στο παρκέ προσφέροντας και σε άλλους τομείς ποιότητα στους νεοσύστατους. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό πως το σουτ του 39χρονου γκαρντ «σκοτώνει», άγνωστο όμως μέχρι στιγμής παραμένει ποια… τρέλα τον οδήγησε στην Μύκονο για πρώτη φορά στην ζωή του. Αυτό εξήγησε στο basketa.gr, λίγο μετά το πρώτο με τον ΑΟ Μυκόνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άγγελος Τσάμης δίνει… πολυτέλεια στην Γ Εθνική, μιας και στο παρελθόν, έχει φορέσει την φανέλα του τόπου του (Αχαγιάς 82) λίγο μετά τους Ολυμπιάδα Πάτρας, ΑΕΚ, Κολοσσό Ρόδου, Λιμόζ, Προμηθέας Πατρών, Χολαργό. Πέρσι αγωνίστηκε με την φανέλα του Απόλλων Πατρών στην Α2 εθνική κατηγορία.

Τι «τρέλα» διαθέτουν στον ΑΟ Μυκόνου και μέσα σε έναν χρόνο έφτιαξαν ομάδα μπάσκετ για εθνικές κατηγορίες,  γήπεδο και άλλα;
«Πάνω σε αυτή την τρέλα αποφάσισα και εγώ να γίνω μέλος της ομάδας, γιατί ανέκαθεν μου άρεσαν ομάδες που είχαν προοπτική και όνειρο. Κάπως έτσι ήταν και ο Προμηθέας κάποια στιγμή. Είναι μια παρέα εδώ, η οποία διαθέτει χρόνο, διάθεση να επενδύσει και ανθρώπους που σε στηρίζουν και νομίζω όλα αυτά μ’ εξίταραν στο να πάρω την απόφαση και να παίξω μπάσκετ στον ΑΟ Μυκόνου. Έχει φτιαχτεί ένα πάρα πολύ ωραίο γήπεδο με τη βοήθεια του Δήμου και από εκεί και έπειτα έχουμε φτιάξει μια ομάδα, η οποία θεωρούμε ότι είναι από τις καλές της κατηγορίας και ειδικά στον όμιλο μας. Υπήρχαν προτάσεις και από Αθήνα και από Ρόδο, όμως θεώρησα ότι η πιο σωστή ήταν της Μυκόνου γιατί πολλές φορές ακολουθώ το ένστικτο μου.

Το γεγονός ότι η Μύκονος αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική σου δημιούργησε κάποιους ενδοιασμούς στο να πεις το «ναι»;
«Δεν με εμπόδισε, γιατί το έχω κάνει και στο παρελθόν, όταν πήγα στην Αχαγιά 82. Δεν με εμποδίζει το να παίξω σε οποιαδήποτε κατηγορία. Αρκεί οι ομάδες να τηρούν τις προϋποθέσεις όλες ώστε να είμαι μέλος της. Να είναι επαγγελματική ομάδα να έχεις στόχους να έχει προοπτική.

Περίμενες ότι θα ερχόταν τόσο εύκολα η νίκη στην πρεμιέρα;
«Όχι δεν περιμέναμε να έρθει τόσο εύκολα, το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Πεύκη. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και σαν προετοιμασία ομάδας έχουμε κάνει δυο μήνες προετοιμασίας οπότε θεωρούσαμε τους εαυτούς μας αρκετά έτοιμους, οπότε μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, τρέξαμε στο γήπεδο και η νίκη ήρθε 100% δίκαια».

Θεωρείς ότι η Μύκονος εκτός από τον τουρισμό μπορεί να προάγει και μπάσκετ;
«Πριν έρθω στην Μύκονο να παίξω μπάσκετ, δεν είχα έρθει ποτέ στη ζωή μου και δεν ήξερα ότι μπορεί να υπάρχει μια ομάδα μπάσκετ εδώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι άνθρωποι εδώ προσπαθούν να φτιάξουν κάτι καινούριο, κάτι από την αρχή, κάτι αγνό. Θέλουν να ζήσουν το ταξίδι ολόκληρο να φτάσουν την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχω την εντύπωση ότι με αυτό το γήπεδο η ομάδα θα μπορεί να παίζει μέχρι και Α2. Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να είμαι παρών και όσον αφορά την ομάδα της Μυκόνου και το νησί της Μυκόνου γιατί όχι να γίνει και μπασκετικός προορισμός και για τις ομάδες αλλά και για τους παίκτες που θέλουν να έρθουν να παίξουν εδώ. Νομίζω ότι είναι ένα νησί που σε γεμίζει χαρά, γιατί είναι πολύ όμορφο και βέβαια σου δίνουν και ότι χιάζεσαι για να παίξεις μπάσκετ».

Αν και εφόσον φτάσει η ομάδα Α2 θα ήθελες να την ακολουθήσεις;
«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλάμε για αυτό. Πλέων σε μένα κοιτάω χρόνο με το χρόνο τι μπορώ να κάνω και πως ανταποκρίνεται το κορμί μου σε αυτό. Δεν μπορώ να απαντήσω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν είμαι μέλος της ομάδας μέχρι τότε. Λογικά θα είμαι μαζί τους και θα έχουμε καταφέρει κάτι καλό. Εμένα με ενδιαφέρει σαν γκρουπ και σαν ομάδα να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να μεγαλώνουμε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Μυκόνου χτίζει την ιστορία της και εμείς είμαστε στις πρώτες πρώτες σελίδες της και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι».

Έχεις αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες, με έμπειρους και με μικρούς αθλητές συμπαίκτες και αντιπάλους, πως βλέπεις την εξέλιξη του μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεσαι;
«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αλλαγή άμεσα, σε όλες τις κατηγορίες του Ελληνικού μπάσκετ. Για παράδειγμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι θεωρείται για κάποιους επαγγελματική η Α2 και δεν έχει ασφάλεια δεν έχει τίποτα κανεις παίκτης. Έχουμε αλώστε το περσινό παράδειγμα με τον  covid-19. Για εμένα δεν μπορεί να θεωρείται η δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας επαγγελματική, παρα μόνο στα λόγια. Από εκεί και πέρα, βλέπεις μεγάλους σε ηλικία να παίζουν ακόμα γιατί και νιώθουν ότι έχουν να δώσουν πολλά προφανώς και επίσης δεν υπάρχουν παιδιά, νέα ταλέντα να βγουν και να πολεμήσουν μια κατάσταση. Όταν εγώ πρωτομπήκα να παίξω σε μια οπουδήποτε κατηγορία πάντα είχα μπροστά μου αθλητές που έπρεπε να τους κερδίσω. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν δίνεται τίποτα χατιρικά ακόμα και στους μεγάλους. Κανένας μικρός δεν μπορεί να σε κερδίσει εύκολα, γι’ αυτό το λόγο βλέπεις και πρωταγωνιστούν παίκτες μεγάλης ηλικίας. Προφανώς και έχουν αξία, όπως οι Καλλινικίδης, Γκαγκαλούδης, Κουμπουρας, πολλοί παίκτες. Είμαι υπερ. της ανακατάταξης. Να γίνει μια μεγάλη ανακατανομή στο ελληνικό μπάσκετ. Να δούμε τι θα γίνει με τις εκλογές , γιατί οποιοσδήποτε αναλάβει μετα τη Βασιλακόπουλου εποχή, θα υπάρχει και θα φέρει κάποιες αλλαγές. Να δούμε την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ πως θα είναι. Ζούμε μια δύσκολη περίοδο μέσα στην πανδημία. Είναι πράγματα τα οποία όλους μας ενοχλούν όλους μας επηρεάζουν, όμως με υπομονή όλα θα πάνε καλά».

Πιστεύεις ότι το Ελληνικό μπάσκετ έχει πιάσει ταβάνι;
«Όχι δεν έχει πιάσει ταβάνι. Εμείς περιμένουμε απλά αυτή την ανακατανομή. Κάθε καινούριο που πρόκειται να έρθει θα έχει σίγουρα καλά απ ότι πριν. Μην τα μηδενίζουμε όλα απλά είμαι υπερ. των αλλαγών. Νομίζω ότι μετα από τόσα χρόνια πρέπει να γίνει μια αλλαγή. Υγεία να έχουμε. Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο. Ο covid-19 χτυπάει τις ομάδες αλύπητα, προσοχή και να καταφέρνουμε να παίζουμε μπάσκετ και γιατί όχι να μπορέσουν να γεμίσουν και τα γήπεδα. Εδώ στο μέρος μας στην Μύκονο, περιμένει ο κόσμος πως και πως να ανοίξει το γήπεδο να μπορέσουν να μας υποστηρίξουν και από κοντά. Πλέων με τα νέα ωράρια ο κόσμος περιμένει πως και πως να πάει να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι μπάσκετ».

πηγή basketa.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.