ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος κρατάει τις τιμές της και τα πρωτεία από όλα τα νησιά

Η Μύκονος κρατάει τις τιμές της και τα πρωτεία από όλα τα νησιά
Όλες οι τιμές για το καλοκαίρι και η σύγκριση της Μυκόνου με τα άλλα νησιά

Άλλοι καιροί, άλλες σεζόν, άλλες και οι τιμές στα νησιά.  Το καλοκαίρι άργησε να  ”έρθει” για όλους μας   και  τα νέα στοιχεία δείχνουν πως το 2020  παρουσιάζεται μεγαλύτερη   διαθεσιμότητα για την εύρεση κατοικίας σε νησιά, όπως στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Οι τιμές, επίσης, καταγράφουν μείωση,  ωστόσο παραμένουν τσιμπημένες για όσους ψάχνουν  κατοικία. Τα νέα δεδομένα έχουν αλλάξει τη διάρκεια της σεζόν  αφού τα μέτρα περιορισμού, λόγω της υγειονομικής κρίσης, παρέτειναν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία για αρκετούς ξεκίνησε μετά τα μέσα Ιουνίου.

Σε φυσιολογικές συνθήκες,  το κόστος μίσθωσης μίας σεζόν συμπεριλάμβανε τους μήνες  από Απρίλιο-Μάιο έως και Σεπτέμβριο -Οκτώβριο.  Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σε πολλές περιπτώσεις οι ζητούμενες τιμές είναι μειωμένες 20, ενώ  ανάλογα με το χρονικό διάστημα και το “ανάλογο” παζάρι  διαμορφωνονται πολύ χαμηλότερα. Οι ζητούμενες τιμές ποικίλουν ανάλογα το ακίνητο, τα νέα δεδομένα έχουν επηρεάσει τις τιμές καταγράφοντας μειώσεις στο σύνολό τους.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο είναι τραγικές καθότι, όπως, καταγράφουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας η μείωση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εξάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2020 ήταν 78,5%. Η μείωση τον Μάιο ήταν κατά 99,2%, ενώ μείωση κατά 98,2% παρατηρήθηκε και στις ταξιδιωτικές πληρωμές.

 

Τουριστική κίνηση

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην πτώση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 97,7%, καθώς και στη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 62,9%.

“Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται, είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας  έως 60τμ πλήρως ανακαινισμένα και σε μεγάλο ποσοστό επιπλωμένα, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες τα μισθώσουν αποκλειστικά μόνο για τη χειμερινή σεζόν έως και τον Μάιο – Ιούνιο του επόμενου έτους”, σχολιάζει στο in.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates και προσθέτει ότι “κάποιοι ιδιοκτήτες, επιστρέφοντας στις μακροχρόνιες μισθώσεις, προσπαθούν να καλύψουν όσο περισσότερο μπορούν τη χασούρα τους και ταυτόχρονα να εισπράξουν την απόδοση της επένδυσης τους”.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΥΚΟΝΟ

*ΜΥΚΟΝΟΣ διαμέρισμα 60 τ.μ., 1ου, προσόψεως, 1 υ/δ, κατασκευή ’10, επιπλωμένο,ΤΙΜΗ ΣΕΖΟΝ 2020, τιμή 7.000€

*ΜΥΚΟΝΟΣ διαμέρισμα 35 τ.μ., ισόγειο, 1 υ/δ, κατασκευή ’05, μπάνιο, επιπλωμένο, πισίνα, ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΣΕΖΟΝ 2020, τιμή 5.000€

*ΜΥΚΟΝΟΣ διαμέρισμα 59 τ.μ., 1ου, διαμπερές, 2 υ/δ, κατασκευή ’00, επιπλωμένο, τιμη ανα μηνα Ιουλιο /Αυγουστο, τιμή 4.000€

*ΜΥΚΟΝΟΣ διαμέρισμα 50 τ.μ., ισόγειο, προσόψεως, 1 υ/δ, κατασκευή ’19, μπάνιο, επιπλωμένο, κλιματισμός, πάρκιν, κήπος, τιμή για σεζόν  11.000€ 

Πηγή: in.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.