ΤΟΠΙΚΑ

Η μπύρα που συνοδεύει τα τραπέζια μας έχει άρωμα από Κυκλάδες

Η μπύρα που συνοδεύει τα τραπέζια μας έχει άρωμα από Κυκλάδες

Η μπύρα που συνοδεύει τα τραπέζια μας έχει άρωμα από Κυκλάδες

Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές μπύρες έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Ιδιαίτερα οι μπύρες που έχουν τόπο καταγωγής τις Κυκλάδες κάνουν εμφανή την παρουσία τους και κερδίζουν τις εντυπώσεις σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας μας περήφανους.
Η μπύρα είναι πάντα δίπλα μας. Στα κυριακάτικα τραπέζια με την οικογένεια, στις συγκεντρώσεις με τους φίλους όπου διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια και online τυχερά παιχνίδια, αλλά και σε στιγμές χαλάρωσης όπου μόνη μας παρέα είναι ο εαυτός μας… και ένα ποτήρι μπύρας φυσικά.
Πάμε λοιπόν να συναντήσουμε τις μικροζυθοποιίες που φέρνουν τις Κυκλάδες σε κάθε σπίτι:

  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων

Ίσως η πιο γνωστή και αυτή που αποτέλεσε τον καταλύτη για να ακούγονται ξανά οι μπύρες που παράγονται στην Ελλάδα. Παιδί της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων είναι η διάσημη και στο εξωτερικό (η χάρη της έχει φτάσει μέχρι την Αυστραλία) μπύρα Νήσος. Η συγκεκριμένη μικροζυθοποιία ιδρύθηκε το 2014 και η βάση της βρίσκεται στην Τήνο. Οι μπύρες που μπορείτε να βρείτε είναι οι ΝΗΣΟΣ Greek Island* Pilsner, ΝΗΣΟΣ Βιολογική All-Day, η 7 Μποφόρ, η ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ και η NISSOS APOCALYΨΗ.

  • Volkan

Τόπος παραγωγής η Σαντορίνη και οι μπύρες της εταιρείας Volkan  έχει σαν στόχο να μας μεταδώσει κάθε γεύση που είναι συνώνυμη με το νησί αλλά και το σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Μέλι Σαντορίνης, κίτρο Νάξου και το νερό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή της περνάει από φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας. Η εταιρεία κυκλοφορεί τις Volkan Santorini Blonde, Volkan Santorini Black, Volkan Santorini Grey και Volkan Santorini White.

 

  • 56 Isles

Με όνομα που εμπνεύστηκε από τα 56 Κυκλαδονήσια και τόπο έμπνευσης την Πάρο, αυτή η μικροζυθοποιία φτιάχνει μπύρα που συμβολίζει το ελληνικό καλοκαίρι. Στην καρδιά της βρίσκεται το κριθάρι που καλλιεργείται στο νησί. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε η ελαφριά Pilsner “56 isles”. Η μικροζυθοποιία διαθέτει ακόμα την Aegean Wit. Η 56 isles μεταφέρει την Παριανή της προσωπικότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, μάλιστα έχει κάνει την εμφάνισή της μέχρι και στην αγορά της Σιγκαπούρης.

 

  • Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου

Τελευταία στάση η Φολέγανδρος και η μπύρα Katsika που κάνει την εμφάνιση της σε όλο και περισσότερα μέρη. Με βάση τη Φολέγανδρο και σήμα τα σκαλιά της εκκλησίας της Παναγίας στη Χώρα του νησιού η Katsika δείχνει ότι κάθε νησί των Κυκλάδων μας μπορεί να κάνει την έκπληξη και να προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω στον κλάδο της μπύρας. Η εταιρεία διαθέτει την Pilsner Katsika, την Pale Ale Katsika και την Biere De Garde Katsika.

 

Τα νησιά μας λοιπόν δείχνουν τον δρόμο για την παραγωγή μπύρας με αυθεντική γεύση μακριά από την βιομηχανική παραγωγή. Άλλωστε η μπύρα για να τη γευτεί σωστά κάποιος, εκτός από το να είναι παγωμένη, πρέπει να αφήνει έντονη τη σφραγίδα της. Να ξυπνά συναισθήματα, εικόνες και γεύσεις που αντικατοπτρίζουν τον τόπο που τη γέννησε. Η μπύρα όμως εκτός από γευστική απόλαυση έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Ας συνδυάσουμε λοιπόν το τερπνόν μετά του ωφελίμου και ας απολαύσουμε ένα ποτήρι μπύρας, παρασκευασμένο από αυθεντικά υλικά και ας το συνδυάσουμε φυσικά με τα κατάλληλα φαγητά.

Στην υγείας μας!

Cyclades24.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.