ΚΟΣΜΟΣ

Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Πληθαίνουν οι φωνές κατά των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία. Μετά τη δημοσκόπηση που έδειξε πως ποσοστό άνω του 80% των Ιαπώνων δεν θέλουν φέτος τη διοργάνωση στο Τόκιο, ήρθε και η σειρά των γιατρών να ζητήσουν τη ματαίωσή της!

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιατρών του Τόκιο, που έχει εγγεγραμμένα 6.000 μέλη, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων έχουν πληρότητα κοντά στο 100% στις νοσοκομειακές κλίνες εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων.

«Ζητάμε από τις αρχές να πείσουν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες», αναφέρει η ένωση σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιοσιχάιντ Σούγκα και συμπληρώνει: «Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων, η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.