ΤΟΠΙΚΑ

«Η Δήλος στα νεότερα χρόνια, προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη»

«Η Δήλος στα νεότερα χρόνια, προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη»
Την σημαντικότητα της Δήλου στην παγκόσμια σκηνή ανέδειξαν σπουδαίοι Μυκονιάτες, ο δήμαρχος παρουσίασε τις προοπτικές του μέλλοντος

Μια εξαιρετική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών για την Δήλο και την ιστορία της.

Παρουσία Μυκονιατών ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς στάθηκε κατά την ομιλία του στην ιστορική αξία της Δήλου και στις προοπτικές για την τουριστική της ανάπτυξη.
“Στη εκδήλωση του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών με τίτλο «Η Δήλος στα νεότερα χρόνια», κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου τόνισα ότι η Δήλος είναι το κλειδί και η ελπίδα ώστε να αναδυθεί και να σταθεροποιηθεί μια τουριστική ανάπτυξη υψηλών υπηρεσιών και ταυτόχρονα ορίων, με τον πολιτισμό να πρωτοστατεί και να ενισχύει με κάθε τρόπο την τοπική μας ταυτότητα όπως συνεχίζει να διαμορφώνεται.


Επεσήμανα ότι, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης «EXPO2020» DUBAI, συνδιοργανώσαμε μαζί με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, την εκδήλωση με θέμα «A Universal Narrative of Light – From Apollo’s birthplace, Delos, to a brighter», όπου και ανακοίνωσα την οργάνωση ενός ετήσιου Διεθνούς Φόρουμ με θέμα τη Δήλο και το Φως.
Παράλληλα υπενθύμισα την εξαιρετική εκδήλωση “Alpha Mission Δelos” η οποία διοργανώθηκε από το World Human Forum και στόχο είχε μέσω του πολιτισμού να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν την εποχή μας.
Με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Ρήνεια και η αγροτική κληρονομιά στα νεότερα χρόνια».
Στο πλαίσιο αυτό θα καταγραφούν σε ένα ιστορικό βάθος οι οικογένειες των Δηλιανών-Μυκονιατών που απέκτησαν παρτίδες στην Ρήνεια και στη Δήλο, θα καταγραφούν και θα αναλυθούν τα υλικά και άυλα στοιχεία της αγροτικής κληρονομιάς της Ρήνειας και της σύνδεσής τους με την αρχαιολογική κληρονομιά της Μυκόνου. Εξαιρετικές ήταν οι παρουσιάσεις για τη Δήλο των Μυκονιατισσών ερευνητριών Δέσποινας Νάζου & Μαργαρίτας Νάζου.”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.