ΤΟΠΙΚΑ

«Η δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους ενόχους»

«Η δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους ενόχους»
Οργισμένη και άμεση η αντίδραση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά στο νέο περιστατικό βίας στη Μύκονο
Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο και με μια οργισμένη ανακοίνωση αντίδραση στο νέο κρούσμα βίας στη Μύκονο, δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς εξαπέλυσε τα βέλη του για το τρόπο λειτουργίας από την πλευρά της αστυνομίας στο νησί στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με κάθε τρόπο και σε κάθε κατεύθυνση ότι θα πρέπει οι εκπρόσωποι της τάξης  και του νόμου τουλάχιστον να σέβονται με όσα τους παρέχει το νησί της Μυκόνου και να είναι δίπλα στους πολίτες.
Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και ζητούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους.
Είναι αδιανόητο εν έτει 2018 να επιλέγεται η βία, ως μόνος τρόπος επίλυσης οποιοδήποτε ασήμαντων ή σημαντικών διαφορών, μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.
Είναι κάτι παραπάνω από αδιανόητο όμως, εκπρόσωποι του νόμου, αστυνομικοί δηλαδή που φιλοξενούνται μάλιστα από το Δήμο Μυκόνου και οι οποίοι έχουν σταλεί από την ΕΛΑΣ στη Μύκονο για να συνδράμουν στην πάταξη των φαινομένων βίας και ανομίας, να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντίστοιχα συμβάντα.
Πριν λίγες εβδομάδες ζήσαμε τον άγριο ξυλοδαρμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τώρα ζούμε ακόμα έναν άγριο ξυλοδαρμό δυο νεαρών Μυκονιατών από 4-6 αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, όπως έχουμε ενημερωθεί.
Θέλω να τονίσω, ότι ως Δήμαρχος δε θα δείξω την παραμικρή ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές.
Χωρίς ασφάλεια καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας!
Καλώ εκ νέου τη νέα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον νέο Αρχηγό της ΕΛΑΣ – τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για το άμεσο ενδιαφέρον και σε αυτή την υπόθεση – να παρέμβουν άμεσα και καταλυτικά, προκειμένου να επιτευχθεί η επιβολή του νόμου και να εδραιωθεί και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στο νησί.
Θέλω να ευχηθώ περαστικά στους δυο νεαρούς Μυκονιάτες και ως Δήμαρχος Μυκόνου και δικηγόρος δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθήσω στενά την υπόθεση, έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη.»
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.