ΤΟΠΙΚΑ

H πρόγνωση για το καλοκαίρι του 2020: Το πιο «καυτό» των τελευταίων ετών

H πρόγνωση για το καλοκαίρι του 2020: Το πιο «καυτό» των τελευταίων ετών

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ, που βασίζεται στο ευρωπαϊκό κέντρο μετεωρολογίας (ECMWF), δείχνει πως ο καιρός το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο ζεστός σε σύγκριση με την ίδια περίοδο για τους μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο τα περασμένα χρόνια.

Το πιο «καυτό» καλοκαίρι των τελευταίων ετών θα είναι το φετινό!

Μπορεί ο καιρός να παραμένει φθινοπωρινός, ωστόσο όσο κράτησε, κράτησε. Οι επόμενοι τρεις μήνες αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως θερμοί, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τα περασμένα χρόνια.
Το φαινόμενο, δε, θα είναι πιο έντονο πάνω από τα Βαλκάνια, όπου η απόκλιση θερμοκρασίας αναμένεται αυξημένη ως και 2 βαθμούς από τις κανονικές τιμές για το τρίμηνο του καλοκαιριού. Αντίστοιχες συνθήκες αναμένονται και σε μεγάλο μέρος της Τουρκίας, τη Βόρεια Ιταλία και κάποια τμήματα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Την Πέμπτη, η εξειδικευμένη ομάδα MedCOF(Mediterranean Climate Outlook Forum/Φόρουμ Παρακολούθησης Μεσογειακού Κλίματος), του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού WMO, εξέδωσε τις προοπτικές του καιρού για τη θερινή περίοδο στις χώρες της Μεσογείου. Σύμφωνα με την πρόβλεψή της, λοιπόν, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από το κανονικό.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ, η αξιοπιστία της πρόγνωσης του καιρού με βάση τα παραπάνω μοντέλα εξακολουθεί να είναι μικρή και δεν υπερβαίνει το 70-75%, μας δίνει, όμως, μια ικανοποιητική τάση του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, στα Βαλκάνια την Ιταλία και τη δυτική Τουρκία, όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη, υπάρχουν μόνο 10% πιθανότητες για χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας, 30% για φυσιολογικές για την εποχή τιμές και 60% για υψηλότερες τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις την περασμένη Τρίτη, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός συμβούλευσε τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για ένα καλοκαίρι με έντονο καύσωνα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.