ΤΟΠΙΚΑ

Γιάννης Παππάς: «€11 εκατ. άμεσα για το μεταφορικό ισοδύναμο – Έρχεται το 2025 η Κάρτα του Νησιώτη»

Γιάννης Παππάς: «€11 εκατ. άμεσα για το μεταφορικό ισοδύναμο – Έρχεται το 2025 η Κάρτα του Νησιώτη»

Την εξασφάλιση 11 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή του τελευταίου τριμήνου του 2022 στους Αιγαιοπελαγίτες επιβάτες που δικαιούνται καταβολές για το μεταφορικό ισοδύναμο, κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, σήμερα (15.01.2024), στη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το newmoney, ο Γιάννης Παππάς σημείωσε ότι, ως το τέλος του 2024 θα υπάρξει ισορροπία των καταβολών και των χρημάτων που οι επιβάτες δαπανούν, ενώ μίλησε και για ατασθαλίες που έχουν εντοπιστεί στο μεταφορικό ισοδύναμο που δικαιούνται επιχειρήσεις, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, μέσα στο 2025 θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η «κάρτα του νησιώτη», στην οποία θα ενσωματωθεί τόσο το μεταφορικό ισοδύναμο, όσο και άλλα προνόμια, τα οποία θα ανακοινωθούν.

O υφυπουργός Ναυτιλίας έκανε γνωστό επίσης ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία για έκδοση βίζας με προορισμό επισκέπτες σε δέκα νησιά του Αιγαίου, υπήρξε πρόταση από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία για τη σύνδεση της Ίμβρου με τη Λήμνο, τον Αϊ Στράτη και το Σίγρι της Λέσβου. Πρόταση που, όπως τονίστηκε, εξετάζεται από ελληνικής πλευράς.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να γίνει δυνατόν να αναπτυχθεί ένα δίκτυο ενδονησιωτικών συνδέσεων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πρότυπο των συνδέσεων νησιών της Δωδεκανήσου που διαθέτουν και αεροδρόμιο.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ο Γιάννης Παππάς σημείωσε ότι στις 23 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για να αναδειχθεί η εταιρεία που θα αναλάβει τη γραμμή, ενώ το διάστημα αυτό τη γραμμή Λαύριο – Άη Στράτης – Λήμνος – Καβάλα εκτελεί το πλοίο «Άνεμος».

Ο Γιάννης Παππάς ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει κύκλος συναντήσεων ανά νησιωτική περιφέρεια, ώστε σε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς να γίνει ιεράρχηση προτεραιοτήτων για έργα και δράσεις που απαιτούνται. Η αρχή θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου στη Ρόδο για το νότιο Αιγαίο. Θα ακολουθήσει το Ιόνιο και τέλος στη Μυτιλήνη θα γίνει συνάντηση με τους φορείς του βορείου Αιγαίου.

Τέλος, ο Γιάννης Παππάς ανακοίνωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης καμία νησιωτική δομή στον χώρο της Δικαιοσύνης δεν θα κλείσει.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.