ΤΟΠΙΚΑ

Έρχεται δεύτερο πακέτο ανακοινώσεων για τουρισμό, ακτοπλοΐα και νησιά – Από τον Ιούνιο θα επιτραπούν τα ταξίδια

Έρχεται δεύτερο πακέτο ανακοινώσεων για τουρισμό, ακτοπλοΐα και νησιά – Από τον Ιούνιο θα επιτραπούν τα ταξίδια

Το κυβερνητικό σχέδιο για τα νησιά και την ακτοπλοΐα πρόκειται να παρουσιάσει μέσα στον Μάιο η κυβέρνηση. «Είμαστε σε συνεργασία και με τους θεσμικούς φορείς της ακτοπλοΐας αλλά και των εκπροσώπων των νησιών», επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ακτοπλοΐα.

«Καταλαβαίνετε ότι η λήψη μέτρων που αφορούν τη νησιωτική Ελλάδα και ευρύτερα την ακτοπλοΐα έχουν σχέση και με την κατάσταση των υγειονομικών υποδομών στα νησιά οπότε πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ιδιαίτερα προς τους κατοίκους των μικρών νησιών», πρόσθεσε, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, σε μια δεύτερη φάση, έρχεται προσεχώς η ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων για τα νησιά, την ακτοπλοΐα και τον τουρισμό, ούτως ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση στην οικονομία των νησιών. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των πλοίων, τα οποία θα περιορίζουν το μέγιστο αριθμό επιβατών στα σαλόνια, στα καταστρώματα και στις καμπίνες, με στόχο την προφύλαξη από τον συνωστισμό.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε επίσης, στα μέτρα που έλαβε άμεσα η κυβέρνηση στηρίζοντας τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους ναυτικούς και γενικότερα την ακτοπλοΐα, την οποία επιδοτεί με 15 εκ. ευρώ ώστε να εκτελούνται έστω και τα ελάχιστα δυνατά δρομολόγια και να διατηρείται απρόσκοπτα η σύνδεση και τροφοδοσία των νησιών.

Εν κατακλείδι, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει άμεσα σχέδιο στήριξης των ακτοπλοϊκών εταιριών με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην εκτέλεση των θερινών δρομολογίων.

Σε ότι αφορά το χρονικό ορίζοντα απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι αυτό θα γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα και με την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας για εταιρείες, ταξιδιώτες και μόνιμους κάτοικους των νησιών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εφόσον διατηρηθεί η φθίνουσα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα επιτραπούν για το επιβατικό κοινό μέσα στον Ιούνιο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.