ΤΟΠΙΚΑ

Έντονη ανησυχία για την ηλεκτροδότηση της Μυκόνου μέσω του ΚΥΤ Λαυρίου

Έντονη ανησυχία για την ηλεκτροδότηση της  Μυκόνου μέσω του ΚΥΤ Λαυρίου
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο ΑΔΜΗΕ λόγω των πυρκαγιών.

Αργά χθες το βράδυ, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου στο Κρυονέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη.

Σκοπός της σύσκεψης, να εξεταστούν τα διαφορετικά σενάρια όσον αφορά την εξέλιξη των μετώπων της πυρκαγιάς και την πιθανή επίδρασή τους στη λειτουργία του συστήματος μεταφοράς.

Νωρίτερα, με έκτακτη ανακοίνωση ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωνε για την απώλεια των δύο γραμμών, σημειώνοντας ότι «η σοβαρότητα της επίπτωσης στο σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα».

Η ανησυχία των αρμοδίων συνδέεται με το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να θέσει εκ νέου εκτός τις δύο γραμμές, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτούνται η περιοχή της Ανατολικής Αττικής από τον Ωρωπό και το Καπανδρίτι μέχρι το Λαύριο, η Εύβοια αλλά και τα διασυνδεδεμένα νησιά Σύρος, Πάρος, Νάξος και Μύκονος μέσω του ΚΥΤ Λαυρίου, όπως και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.