ΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτη Ανακοίνωση: Αλλαγή τοποθεσίας διεξαγωγής του 5ου χορευτικού φεστιβάλ με τίτλο “Ζορμπάς” στη Μύκονο

Έκτακτη Ανακοίνωση: Αλλαγή τοποθεσίας διεξαγωγής του 5ου χορευτικού φεστιβάλ με τίτλο “Ζορμπάς” στη Μύκονο
Το 5ο τους χορευτικο φεστιβάλ με τίτλο “Ζορμπάς” στους λαϊκούς μας Χορούς, συνδιοργανώνουν στις 20 Μάη στις 19.00, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό κέντρο, ο Δήμος Μυκόνου και ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου Οι Ανεμόμυλοι.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο – ήταν προγραμματισμένη για το Γυαλό – λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και θα συνεχιστούν και αύριο στη Μύκονο. Ετσι λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μάη στις 19.00, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό κέντρο.
Έχουμε την τιμή να συμμετέχουν στην δράση οι κορυφαίοι του χώρου με τις ομάδες τους. Αυτοί που έχουν ταξιδέψει τους χορούς μας σε όλη την παγκόσμια σφαίρα.
Δημήτρης Πετρόπουλος – Ακαδημία Ζεϊμπέκικου
Νίκος Σολαρης , Άρωμα Παράδοσης, Συρος
Παναγιώτης Κατσικης, Τέχνες εν χορώ, Πάτρα
Γιώργος Δρακόπουλος, Θυμαιταδαι, υnesco
Χρήστος Σιακαλλης, Κύπρος
και χορευτές της Μυκόνου.
Ένας μικρός φόρος τιμής στους χορούς που τροφοδότησαν το τουριστικό ενδιαφέρον της Μυκόνου στην απαρχή της εδραίωσης του ως πολο ελξης. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους χορευτές του νησιού μας, χορευτές όπως ο Μπάμπης, που έφυγε χορεύοντας ζεϊμπέκικο στα βαθιά του γεράματα.
Το ζεϊμπέκικο, ο βασιλιάς των λαϊκών χορών, εντάχθηκε πρόσφατα στο εθνικό μας ευρετήριο άυλης πολιτιστικης κληρονομιάς. Ένας στόχος που επετεύχθη υπό την ενορχήστρωση κ συντονισμό του Θωμά Κολοβού – Ελληνικό Κέντρο Ζειμπεκικου.
Ένα πλήθος από ακαδημαϊκούς, μουσικους, λογιους κ χορευτες, συνέβαλλαν απ’ όλο τον Ελληνισμό ώστε αυτός ο μοναδικός χορός να διακριθεί κ επικαιροποιηθει στο διηνεκές δίνοντας το στίγμα, την ταυτότητα της ελληνικής περήφανης, πολυπαθης ψυχής.
Οι συμμετέχοντες μας, κορυφαίοι, ξεχωριστοί, διακεκριμένοι ,διάσημοι ,θα υπογραμμίσουν με το κύρος τους, το εύρος, τη διάσταση, την ιστορικότητα, την αίγλη που αρμόζει στους λαϊκούς μας Χορούς.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.