ΤΟΠΙΚΑ

«Έχουμε όλοι ευθύνη να προστατέψουμε τους τουριστικούς προορισμούς

«Έχουμε όλοι ευθύνη να προστατέψουμε τους τουριστικούς προορισμούς

Η τοποθέτηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά στο συνέδριο για τον τουρισμό.

«Απέναντι στον κίνδυνο της αλλοίωσης των τοπικών χαρακτηριστικών και της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε τουριστικού προορισμού, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας:

Η Πολιτεία να νομοθετήσει με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, στην πολιτιστική ταυτότητα, αλλά και στη φέρουσα ικανότητα της κάθε τοπικης κοινωνίας, χωρίς να αφήνει κερκόπορτες για εξαιρέσεις, αλλά και να δημιουργήσει τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή των νόμων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει από την Πολιτεία, αλλά και από κάθε επενδυτή, εντός ή εκτός εισαγωγικών, το σεβασμό και την αναγνώριση του δικαιώματος για σύγχρονες υποδομές, ελεύθερους χώρους, προστασία του τοπικού οικοσυστήματος.

Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κατανοήσουν ότι τα κέρδη τους, πέρα από τις δικές του επενδύσεις και την επιχειρηματική τους ικανότητα, προέρχονται και από τον μοναδικό χαρακτήρα και την φυσική ομορφιά του κάθε προορισμού.

Η τοπική κοινωνία συνολικά να αντιληφθεί ότι οφείλει να σέβεται τους νόμους σε όλα τα επίπεδα και να στηρίξει κάθε προσπάθεια, που διασφαλίζει την μοναδικότητα του φυσικού και οικιστικού τοπίου.»

Σημεία τοποθέτησης κατά τη διάρκεια του τουριστικού Συνεδρίου “Choose Greece 2022”, που πραγματοποίηθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.