BUSINESS

Δίκτυο Μικρών Νησιών: Ξεκίνησε η κατάθεση δικαιολογητικών για τις υποτροφίες

Δίκτυο Μικρών Νησιών: Ξεκίνησε η κατάθεση δικαιολογητικών για τις υποτροφίες
Ξεκίνησε η κατάθεση δικαιολογητικών για τις υποτροφίες ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά.

Από σήμερα μπορούν οι υποψήφιοι να κάνουν την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.smallislands.org/22/1/IEK-ALFA-SCHOLARSHIP/ και στη συνέχεια να καταθέσουν στους δήμους, στο ΕΔΜΝ ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τις αιτήσεις και τα πιστοποιητικά για την συμμετοχή τους στις υποτροφίες ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά.

Άλφα μικρά νησιά

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών : 198 υποτροφίες σπουδών σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των μικρών μας νησιών στην Εκπαίδευση και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας την Νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ «συμπράττουν» σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, παρέχοντας , στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πακέτο 198 υποτροφιών σπουδών.

Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή κινείται εντός του πνεύματος αλληλεγγύης και Εταιρικής Υπευθυνότητας που πρέπει να διέπουν, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, όλους το φορείς και επιχειρήσεις, ευελπιστούμε ότι η κίνησή μας αυτή θα βρει συμπαραστάτες τις τοπικές κοινωνίες της Νησιωτικής Ελλάδας και θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό συνεργασίας και ανάπτυξης.

Σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο, αρμόδιες υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς, προκηρύσσετε ανοικτός διαγωνισμός έτσι με αξιοκρατικά κριτήρια και διαδικασία κλήρωσης να προκύψουν οι δικαιούχοι του παρακάτω πακέτου υποτροφιών, για κάθε νησί ξεχωριστά :

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί παρέχονται 4 υποτροφίες σπουδών ως εξής :

2 ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης) , σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων
2 πλήρεις, υποτροφίες φοίτησης στην ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.
Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες αυτόματα μπαίνουν σε κλήρωση για
2 Υποτροφίες Διετούς Φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε ειδικότητα Επιλογής τους.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Σε αυτή την πρωτοβουλία που κινείται εντός του πνεύματος αλληλεγγύης και Εταιρικής Υπευθυνότητας, δικαιούχοι είναι ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγόμενοι από μικρά νησιά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για να συμμετάσχει κάποιος χρειάζεται να ακολουθηθεί πιστά η εξής διαδικασία με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:

1.Ηλεκτρονική Εγγραφή στην πλατφόρμα: https://www.smallislands.org/22/1/IEK-ALFA-SCHOLARSHIP/ το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 23.59 το βράδυ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.