ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεκτές οι προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων στις Κυκλαδες

Δεκτές οι προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων στις Κυκλαδες

Έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ, Θεοδωρικάκο Τάκη, η πρόταση των βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Μονογυιού Κατερίνας και Φόρτωμα Φίλιππου, δίκαιων αιτημάτων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μας.
Πλέον, τροποποιείται το άρθρο 207 του νόμου 3852/10 και επανέρχεται η πρόβλεψη της πλειοψηφίας, ήτοι: στη δημοτική κοινότητα που εκτείνεται στην εδαφική περιφέρεια ενός νησιού ο δήμαρχος ορίζει αντιδήμαρχο σύμβουλο της πλειοψηφίας, ο οποίος έχει εκλεγεί στην εκλογική περιφέρεια όπου ανήκει η νησιωτική δημοτική κοινότητα και σε περίπτωση που δεν υπάρχει στην πλησιέστερη εκλογική περιφέρεια.
Επίσης, συμπληρώνεται το άρθρο 67 του νόμου 3852/10 και δίνεται η δυνατότητα ώστε οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε νησιωτικούς δήμους που αποτελούνται από δύο και πλέον νησιά να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη.
Τέλος, οι νησιωτικοί δήμοι, ανεξαρτήτως πληθυσμιακών κριτηρίων, εφόσον έχουν ανάλογη οικονομική δυνατότητα, μπορούν με τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας τους να συστήσουν θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.