ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία την Τουρλιανή της Μυκόνου

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία την Τουρλιανή της Μυκόνου

 Παναγία η Τουρλιανή στη Μύκονο

Στο νησί όπου οι συνειρμοί της  πίστης δεν είναι και το πιο αυτονόητο πράγμα, κρύβεται το Μοναστήρι της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά.

Στα μέσα του 16ου αιώνα μοναχοί από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου βρίσκουν καταφύγιο στη Μύκονο. Σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από τις πειρατικές επιδρομές και με τον Μπαρμπαρόσα να αλωνίζει στο Αιγαίο, χτίζουν το μοναστήρι μακριά από τη θάλασσα και με σαφή φρουριακή αρχιτεκτονική.

Και επειδή οι καιροί αλλάζουν, το μοναστήρι-φρούριο στο τέλος του 18ου αιώνα κατάφερε να αποκτήσει ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στη Φλωρεντία, σε στιλ μπαρόκ.

Και αφού είστε στη Μύκονο και επισκέπτεστε ένα μοναστήρι, μπείτε και στο μικρό μουσείο της μονής, όπου φυλάσσονται σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια, όπως εικόνες, χρυσοκέντητοι επιτάφιοι και οι πρώτες καμπάνες της Μονής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.